Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Le lehet mondani az állampolgá...

Le lehet mondani az állampolgárságról?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy bizonyos országokban állampolgárrá válhat valaki, ha házasodik egy ottlakó polgárral vagy megfelelő ideig ott dolgozik és lakik. Én nem saját akaratomból lettem magyar és csak annyit tudok, hogy nem akarok az lenni többé. Megoldható valahogy?
2015. szept. 8. 22:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon csak akkor mondhatsz le, ha felveszel egy másikat. Vagyis magyarként nem válhatsz hontalanná.
2015. szept. 8. 22:09
 2/3 anonim ***** válasza:
16%
És mi bántotta meg liberális lelked hogy le akarsz róla mondani?
2015. szept. 9. 00:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Gugli a barátod.

[link]

Hogyan szüntethető meg a magyar állampolgárság?

A magyar állampolgárság a kérelmező saját elhatározásából, lemondással szüntethető meg. A lemondás a köztársasági elnökhöz címzett, az erre rendszeresített nyomtatványon előterjesztett nyilatkozat.

Melyek a lemondás törvényi feltételei?

Az állampolgársági törvény két feltételhez köti a lemondás elfogadását:

a kérelmező külföldön lakjon, vagyis bejelentette a külföldi letelepedését, Magyarországon nincs lakó- vagy tartózkodási helye, vagy soha nem élt Magyarországon és

igazolja, hogy rendelkezik egy másik állam állampolgárságával, vagy annak megszerzését kilátásba helyezték részére (állampolgársági ígérvényt kapott).

Jogosultak köre

Ki mondhat le a magyar állampolgárságról?

A magyar állampolgárságról az a külföldön lakó magyar állampolgár mondhat le, aki rendelkezik a lemondás 1. pontban leírt törvényi feltételeivel.

2015. szept. 9. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!