Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Youtube-ról miért jogtalan a...

Youtube-ról miért jogtalan a letöltés?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy a Google play-ről, Chrome böngészőből stb. egy ideje eltávolítottak minden youtube letöltő alkalmazást/bővítményt, és ezen az oldalon is láttam egy letöltéssel kapcsolatos kérdést, ami eltűnt, mire ráklikkeltem (valószínűleg törölték), vagyis ezek szerint nem legális a letöltés youtube-ról.

Mi ennek az oka?

A fizetős tartalmaknál pl. egy filmnél érthető, hogy tilos az internetes letöltés a szerzői jog miatt (ha letöltöd ahelyett, hogy megvennéd DVD-n/megnéznéd moziban, kevesebb lesz a bevétele a film készítőjének).

De a youtube-ra feltöltött videóknál már más a helyzet, mert azokat bármikor, bármennyiszer megnézheted ingyen anélkül, hogy letöltenéd. Vagyis ha letöltöd, azzal már (legalábbis szerintem) nem okozol semmilyen kárt a szerzőjének.

Mi az oka annak, hogy nem engedélyezett az ingyenes tartalmak letöltése?

2015. szept. 3. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
nem jogtalan
2015. szept. 3. 13:30
 2/9 A kérdező kommentje:
akkor miért törlik az ezzel kapcsolatos kérdéseket?
2015. szept. 3. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Mert ha letöltöd, akkor már nem kell megnézned lejátszás előtt a reklámokat, amik pénzt hoznak a hirdetőknek és az oldalnak.
2015. szept. 3. 14:20
 4/9 anonim ***** válasza:

'Mert ha letöltöd, akkor már nem kell megnézned lejátszás előtt a reklámokat, amik pénzt hoznak a hirdetőknek és az oldalnak.'

Csak 1 ellenvetés: miért kéne megnéznem a reklámokat? Senki nem kötelezhet erre, ahogy a tv-reklámokról is szabad akaratomból elkapcsolhatok bármikor, nem szankcionálnak érte.

2015. szept. 3. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

"Csak 1 ellenvetés: miért kéne megnéznem a reklámokat? Senki nem kötelezhet erre, ahogy a tv-reklámokról is szabad akaratomból elkapcsolhatok bármikor, nem szankcionálnak érte."

Erre meg mondhatná akkor a Google, hogy mostantól fizetős a YouTube. Tetszene?

(A reklámokból befolyt pénzek miatt nézheted gyakorlatilag ingyen a YouTube-on lévő videókat. A reklámok megnézésvel fizetsz tulajdonképpen. Persze egy AdBlock csodákra képes...)

2015. szept. 3. 15:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Használj Firefoxot, ott nem szívatnak ilyesmivel.
2015. szept. 3. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:

'Persze egy AdBlock csodákra képes...'

El is felejtkeztem róla, pedig fel van téve kiegészítőnek, azóta reklám nem nyaggat. :)

2015. szept. 3. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Én spec le tudok tölteni youtuberól egy ingyenes progival. Te is tedd ezt
2015. szept. 3. 17:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Jó, de ha pl. reklámok ellen adblockot használok, akkor már nincs bevételük a reklámokból.

Vagy megkapják a pénzt a reklám után, csak én nem látom a reklámot, ha be van kapcsolva az adblock?

2015. szept. 6. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!