Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális külföldről kannabisz...

Legális külföldről kannabisz magokat rendelni?

Figyelt kérdés

Nagyon ellentmondásos véleményeket olvastam ezzel kapcsolatban.

Nem akarok rendelni, csak arra vagyok kiváncsi, lehetséges ez vagy sem. Ill. ha illegális, akkor előfordulhat, hogy a vámos megy ki a postás és a magok helyett?

2015. aug. 28. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Ha megtalálják a depóban akkor kapsz a csomag mellé egykét rendőrt is.
2015. aug. 28. 18:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Amennyire tudom, a hatóanyag tiltott, nem a növény maga, tehát elvileg magot venni legális. Gyakorlatilag viszont biztos a körmödre fognak nézni. Nem hiszem, hogy le tudnák annyival, hogy biztos a papagájodnak vettél tápot.
2015. aug. 28. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Kanabisz mag lehet nálad,(...mert te minden magot gyüjtessz...) (üvegbe teszed és gyönyörködsz benne.) ...és a gyűjtőszenvedélyedet bizonyítod a rendőrnek.
2015. aug. 28. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, de ha kiderül hogy legális, rendelj nekem is ! :)
2015. aug. 28. 19:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már rendeltem 2-szer, nem volt gond, persze elkaphatták volna, mert a NAV (akkoriban VPOP) szeret az ilyenekre is felfigyelni.

Mondjuk szerintem nem illegális, hiszen nem tartalmaz hatóanyagot, habár előállítására közvetetten alkalmas. De azt bizonyítani is kellene, hogy alkalmas, mert lehet, hogy valami szar vadkender.

Ha mégis elkapják, és kérdezősködnek, akkor annyit mondasz, hogy nem te rendelted, hanem biztos valami rosszakaród, aki tudja a címed. Nem fognak tudni vele mit kezdeni, megsemmisítik, és kész.

2015. aug. 28. 19:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Csak a pelda kedveert: jaro motorral alltam az ut szelen autoval, bevoltam rugva ... odajott a rendor, latta az allapotomat es bevontak a jogositvanyomat. A birosagon megkerdeztem, hogy vasziszdasz buntetes amikor nem is mentem az autoval? Az volt a valasz, hogy a jaro motor miatt feltetelezheto volt, hogy talan elindultam volna kesobb.

Mind ezt a kerdesedre atvetitve, maga a mag meg egyaltalan nem bun, de feltetelezheto, hogy nem csak gyujtod a viragmagokat, hanem azzal a szandekkal szerezted be a magokat, hogy novenyt ultess belole ... az viszont mar bun.

2015. aug. 28. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha belenéztél volna a büntető törvénykönyvbe, egyből kaptál volna pontos választ.

182. § (1) Aki kábítószer termesztése vagy előállítása céljából ehhez szükséges anyagot, berendezést vagy felszerelést

a) készít, megszerez, az ország területére behoz, onnan kivisz, azon átszállít, átad,

b) forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2015. aug. 28. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:

# 7/7

Ez még mindig semmi, ennyi erővel virágföldem sem lehet, mert az is szükséges kábítószer termesztésére. Valahogy bizonyítani kéne, hogy én azt azért hoztam be, mert termeszteni szeretnék.

2015. aug. 28. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:
A beidézett szöveg pontosan úgy szól, hogy "kábítószer termesztése vagy előállítása céljából". Vagyis itt egy direkt cél érdekében birtokolt vagy eladott/vásárolt dologról van szó.
2015. aug. 28. 21:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem

Bécsben vagy Hollandiában kapsz legálisan de itthon nem legális

2015. aug. 29. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!