Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » TB megszüntetése külföldről...

TB megszüntetése külföldről hogy megy?

Figyelt kérdés
Külföldön élek két éve, és a múlt hónapban hallottam csak arról, hogy a tajszámot le kellene mondani, meg vadásznak a külföldön élőkre, horribilis összegekre büntetnek stb. Engem nem túlságosan érdekel, mi folyik ott, eljöttem, de nem szeretnék százezreket fizetni, amikor itt Németországban van egészségbiztosításom. Légyszi magyarázza el valaki, hogy innen, külhonból, postai úton, hogyan és miképp tudom ezt az egészet elintézni?

2014. nov. 28. 00:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Kulfoldi letelepedes bejelentese, nagykovetsegen lehet.

Csak annak van tb-kotelezettsege, aki bejelentett magyar lakcimmel rendelkezik.

2014. nov. 28. 06:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Hívd fel a NAV-ot, ők szedik ezt az adót, és akkor ők mindent elmondanak majd.

Van egy 40-es központi számuk.

2014. nov. 28. 07:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Elso vagyok, most mar nem telefonrol, szoval reszletesebben is le tudom irni, helyzet a kovetkezo:

AKI bejelentett magyarorszagi lakcimmel rendelkezik, az jarulekkoteles, kiveve ha igazolni tudja hogy kulfoldi biztositassal rendelkezik.

Tehat ket modon lehet kivedeni:

1. Kijelentkezel a magyarorszagi lakcimnyilvantartasbol. Ez nem jar semmilyen hatrannyal, hiszen ugyse otthon elsz, a szemelyi igazolvanyt es a lakcimkartyad le kell adni, majd kuldenek egy lakcimkartyat amiben az lesz, hogy "kulfoldi lakcim". Ekkor egyszeruen le van a gond mindenrol.

2. Ha ezt valamiert nem tudod/nem akarod megcsinalni (pl mert meg nincs utleveled, vagy gyakran jarsz haza es mindenfele ugyintezest csinalsz amihez kernek magyar lakcimet, mittudomen - bar ez valahol csalas is ha nem otthon laksz, de mindegy, a kerdes nem erre iranyult), akkor marad az, hogy a kulfoldi biztositasi jogviszonyt bejelented. Ugyanis bejelentesi kotelezettseg van, aki ezt elmulasztja, az birsagolhato is.

Itt megtalalod: [link]

a te esetedre pedig szerintem ez illik: Bejelentő lap TAJ számmal rendelkező magyar állampolgár részére, aki EGT tagállamban biztosított személy

2014. nov. 28. 13:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi :)

A formanyomtatványt kitöltöm, kérek igazolást az egészségbiztosítòmtòl, küldöm anyámnak, ő beviszi.

Ùtlevelet csináltatok a konzulátuson.

A személyi és lakcìmkártya kell a budapest bankos cuccaimhoz, de megszüntetem a számlám sztem, elvarrok minden szálat...

2014. nov. 29. 02:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!