TB megszüntetése külföldről hogy megy?
Kulfoldi letelepedes bejelentese, nagykovetsegen lehet.
Csak annak van tb-kotelezettsege, aki bejelentett magyar lakcimmel rendelkezik.
Hívd fel a NAV-ot, ők szedik ezt az adót, és akkor ők mindent elmondanak majd.
Van egy 40-es központi számuk.
Elso vagyok, most mar nem telefonrol, szoval reszletesebben is le tudom irni, helyzet a kovetkezo:
AKI bejelentett magyarorszagi lakcimmel rendelkezik, az jarulekkoteles, kiveve ha igazolni tudja hogy kulfoldi biztositassal rendelkezik.
Tehat ket modon lehet kivedeni:
1. Kijelentkezel a magyarorszagi lakcimnyilvantartasbol. Ez nem jar semmilyen hatrannyal, hiszen ugyse otthon elsz, a szemelyi igazolvanyt es a lakcimkartyad le kell adni, majd kuldenek egy lakcimkartyat amiben az lesz, hogy "kulfoldi lakcim". Ekkor egyszeruen le van a gond mindenrol.
2. Ha ezt valamiert nem tudod/nem akarod megcsinalni (pl mert meg nincs utleveled, vagy gyakran jarsz haza es mindenfele ugyintezest csinalsz amihez kernek magyar lakcimet, mittudomen - bar ez valahol csalas is ha nem otthon laksz, de mindegy, a kerdes nem erre iranyult), akkor marad az, hogy a kulfoldi biztositasi jogviszonyt bejelented. Ugyanis bejelentesi kotelezettseg van, aki ezt elmulasztja, az birsagolhato is.
Itt megtalalod: [link]
a te esetedre pedig szerintem ez illik: Bejelentő lap TAJ számmal rendelkező magyar állampolgár részére, aki EGT tagállamban biztosított személy
Köszi :)
A formanyomtatványt kitöltöm, kérek igazolást az egészségbiztosítòmtòl, küldöm anyámnak, ő beviszi.
Ùtlevelet csináltatok a konzulátuson.
A személyi és lakcìmkártya kell a budapest bankos cuccaimhoz, de megszüntetem a számlám sztem, elvarrok minden szálat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!