Megtámadható a eltartási szerződés?
Nagypapám 2010-ben elhunyt. Én nagyon távol tartózkodtam, és későn vettem róla tudomást.Én vagyok az egyedüli örököse.Kiderült hogy a papám 1998-ban kötött egy eltartási szerződést az akkori élettársával.Megkérdeztük a földhivatalban , és az illető nevére került az ingatlan. Volt hagyatéki tárgyalás is, ahol a felek megegyeztek egymással.
Kérdésem kettős:
1.) Milyen felek ? Ha csak én vagyok az egyedüli vér szerinti örökös ?
2.) Megtámadható ez a hagyatéki tárgyalás ? Mert én nem voltam jelen.
Köszi előre srácok a választ
Évek vagy nem évek, nem nagyon számít egy élettárs mellett, aki jól elintézhet nem egy unokát, de egy teljes családot is.
Ne becsüljük le az élettársak-feleségek intrikai képességeit.
A papa felé lehetett angyal, csupaszép, csupajó, a gondoskodás mintaképe, a külvilág láthatta ugyanúgy.
De végülis az unokát nem értesítette sem betegségről, sem temetésről.
Persze minden oka megvolt rá.
A Vöröskereszt is megkereste volna az unokát, ha kérték volna.
Még a jegyző sem biztos, hogy szabályosan intézkedett. Igaz ő is helybéli kellett, hogy legyen, esetleg még érdekelt is.
Ti támadó gyökerek !
Nemkívánom ti jöjjetek úgy haza Amerikából hogy megvezettek titeket.ùgy hogy a nagyapátk meghalt és ég eltemették ! Telefonba ( mivel ápolásra szorult, és már beszélni Sem tudott ) mindig azt mondták minden jó.Még pénzt is küldesz neki.Mivel NEM TUDTAM HAZAJÖNNI nyilván egvolt az okom, de nem szartam le.
Ey normális kérdést feltesz az ember és a nyomorult Magyar vér az ilyen, hogy csak kritizálni tud, és pofazni !
Biztos boldog az életetek !
Kár a magyarokat szidni; minden nép ilyen. Épp ha Amerikában éltél, akkor tudhatnád. Ugyanilyen dolgokat csinálnak németek, olaszok, még kínaiak is; elég néhány ezer km is hozzá, nem kell másik kontinensen sem lakni.
Nyugodtan támadd meg. Bizonyítaniuk kell, hogy kerestek a hagyatéki tárgyalásra.
És ne lepődj meg, ha a jegyző is benne van. (És az se különleges magyar dolog. Nem vagyunk mi olyan mások.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!