Milyen jogi következményekkel járhat ez velem szemben? (a mávnak készülök visszaütni)
"Előfordult hogy itthon felejtettem a bérletemet és háromszor szállitottak le a vonatról amig hazaértem úgy hogy iskolából jöttem."
Miért, mit kellett volna tenniük? A jegyvásárlást biztos felajánlották, amire persze szartál rá.
"Télen volt hogy este 8 órán keresztül késtek a vonatok és én bennragadtam Pesten éjszakára."
Ezt meg vis maior-nak hívják, nem sokat tehet a máv róla.
# 2/2 Időpont ma 00:52
"Gondolom te nem veszed igénybe a szolgáltatásokat napi szinten."
Rosszul gondolod.
"Van alattad egy kényelmes autó ami elvi a-ból b-be."
Ebben is tévedsz.
"Ha utaznál vonaton akkor érzékelnéd hogy minden utasnak elege van belőle és elégedetlen."
Szintén tévedsz. Utazom vonaton, és tudom nagyon jól milyen állapotok vannak, és mi az utasok véleménye.
Arról viszont nem a MÁV tehet, hogy te nem tartod be a szabályokat, rosszul ismered a jogaid, vagy a büntetési tételeket, vagy épp rosszul döntesz bizonyos helyzetekben. Ha tetszik ha nem.
De vegyük sorra:
Volt egy fennmaradás: Ez kérdéses. Ha valóban nem nyílt az ajtó, lehetett volna panaszt tenni, jogorvoslatot benyújtani, utólagosan is.
"Most pár hete jött a csekk hogy még követelnek 14000 ezret be kellett fizetnem."
Ezt milyen jogalapon? A fennmaradás miatt nem kell ennyit, kapnod kellett a helyszíni fizetésről elismervényt, azt bemutatod és nem kell befizetni ebből egy vasat se.
Aztán háromszor utaztál jegy/bérlet nélkül (vagy ez egy út volt?). Szívás, ez van: 1 300 forintért megúszhattad volna darabját utólagos bérlet bemutatással. Tessék nem otthon hagyni a papírfecnit, azért van.
A 8 órás késés meg nem a MÁV sara lesz továbbra sem.
Szóval barátom, ebben az esetben te vagy a tapló és nem a MÁV. Van annak is bőven sara (sorolhatnám, szakmám része :-), de ez mind-mind utashülyeség. Tessék gondolkodni.
"Az én butaságomból nyerészkedtek belátom."
Szerintem ne keverjük össze a nyerészkedést az ÁSZF sima figyelmen kívül hagyásával. Ha valakik furmányosan jelentős kárt okozva, de jogilag igazolhatóan húznak be az nyerészkedés.
Azért szomorú, hogy 2015ben 10 év rutinnal nem tudunk utazni... :D
Kutyafekáliás dolog nagy baromság lenne, hisz bárki belefuthat (utas, kisgyerek is), kamerák meg úgyis vesznek közben.
Büntetés? Hát fizetheted a takarítást, fertőtlenítést, fizethetsz bírságot mivel fertőző anyagot használtál, s ha valakinek baja lesz belőle, fizetheted a teljes orvosi ellátását, meg kártérítésért is perelhet, illetve rongálásnak minősül a tetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!