Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogi következményekkel...

Milyen jogi következményekkel járhat ez velem szemben? (a mávnak készülök visszaütni)

Figyelt kérdés
19 éves vagyok sajnos rá vagyok kényszerülve a máv használatára napi szinten körülbelül 10 éve.Mindig megveszem a bérletet de már annyi sérelem ért indokolatlanul a máv részéről hogy most besokalltam.Pl tavaly májusban nem nyilt ki az első ajtó a vonaton igy fennmaradtam és továbbmentem egy megállót jött a kaller és hiába magyaráztam nekik hogy mi történt nem hitték vagy nem akarták elhinni de megbüntettek 2500 forintra plusz a jegy azt ott helyben kifizettem.Most pár hete jött a csekk hogy még követelnek 14000 ezret be kellett fizetnem.Előfordult hogy itthon felejtettem a bérletemet és háromszor szállitottak le a vonatról amig hazaértem úgy hogy iskolából jöttem.Télen volt hogy este 8 órán keresztül késtek a vonatok és én bennragadtam Pesten éjszakára.És még tudnám sorolni az atrocitásokat de ez most nem lényeges.Azt találtam ki hogy ahol a kalauzok lihegnek két menet között a keletibe és még több helyen bekenem a kilincset kutyaszarral.Az egész máv megérdemli tehát mozdonyvezető és pénztáros is lehet célpont.A kérdésem az lenne hogy aki ért a joghoz hogy milyen következményekkel járhat ha lebukom.Gondolkoztam hogy lopom a poroltókat de az nem jó megoldás garázdaság rongálás lopás mindent rámverhetnek.Ennél nincs rongálás személyi sérülés se lopás semmi de azért valamiféle következménnyel biztos jár.További ötleteket is várok. Köszönöm :)

2015. aug. 8. 00:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Előfordult hogy itthon felejtettem a bérletemet és háromszor szállitottak le a vonatról amig hazaértem úgy hogy iskolából jöttem."

Miért, mit kellett volna tenniük? A jegyvásárlást biztos felajánlották, amire persze szartál rá.

"Télen volt hogy este 8 órán keresztül késtek a vonatok és én bennragadtam Pesten éjszakára."

Ezt meg vis maior-nak hívják, nem sokat tehet a máv róla.

2015. aug. 8. 00:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Gondolom te nem veszed igénybe a szolgáltatásokat napi szinten.Van alattad egy kényelmes autó ami elvi a-ból b-be.Ha utaznál vonaton akkor érzékelnéd hogy minden utasnak elege van belőle és elégedetlen.Nem ajánlotta fel a jegyvásárlást egyik esetben sem.Az ő hibájukból maradtam fent egyik esetben.A másikban igaz hogy az enyémből de emberség is van a világon legalábbis szerintem.Én nem vagyok egy rosszindulatú ember ezért neked a legjobbakat kivánom és örülök hogy neked nap mint nap nem kell átesned a szorongáson amit ők okoznak. :)
2015. aug. 8. 00:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

# 2/2 Időpont ma 00:52

"Gondolom te nem veszed igénybe a szolgáltatásokat napi szinten."

Rosszul gondolod.

"Van alattad egy kényelmes autó ami elvi a-ból b-be."

Ebben is tévedsz.

"Ha utaznál vonaton akkor érzékelnéd hogy minden utasnak elege van belőle és elégedetlen."

Szintén tévedsz. Utazom vonaton, és tudom nagyon jól milyen állapotok vannak, és mi az utasok véleménye.

Arról viszont nem a MÁV tehet, hogy te nem tartod be a szabályokat, rosszul ismered a jogaid, vagy a büntetési tételeket, vagy épp rosszul döntesz bizonyos helyzetekben. Ha tetszik ha nem.

De vegyük sorra:

Volt egy fennmaradás: Ez kérdéses. Ha valóban nem nyílt az ajtó, lehetett volna panaszt tenni, jogorvoslatot benyújtani, utólagosan is.

"Most pár hete jött a csekk hogy még követelnek 14000 ezret be kellett fizetnem."

Ezt milyen jogalapon? A fennmaradás miatt nem kell ennyit, kapnod kellett a helyszíni fizetésről elismervényt, azt bemutatod és nem kell befizetni ebből egy vasat se.

Aztán háromszor utaztál jegy/bérlet nélkül (vagy ez egy út volt?). Szívás, ez van: 1 300 forintért megúszhattad volna darabját utólagos bérlet bemutatással. Tessék nem otthon hagyni a papírfecnit, azért van.

A 8 órás késés meg nem a MÁV sara lesz továbbra sem.

Szóval barátom, ebben az esetben te vagy a tapló és nem a MÁV. Van annak is bőven sara (sorolhatnám, szakmám része :-), de ez mind-mind utashülyeség. Tessék gondolkodni.

2015. aug. 8. 02:01
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Kérdés, hogy ha 10 éve szívsz vele, akkor miért nem váltasz buszra. Tisztább, olcsóbb, pontosabb, emberbarátabb.
2015. aug. 8. 03:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Okos ember vagy meggyőztél és el is szált a gyűlöletem nagy része.Az én butaságomból nyerészkedtek belátom.Továbbra is úgy gondolom hogy egy gerinctelen faj a kalauz.De gondolom nincsenek túlfizetve és szivnak ők is eleget és ráadásul az élet visszaad mindent tehát felesleges ilyen dolgokra időt pazarolni.köszönöm
2015. aug. 8. 03:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Az én butaságomból nyerészkedtek belátom."

Szerintem ne keverjük össze a nyerészkedést az ÁSZF sima figyelmen kívül hagyásával. Ha valakik furmányosan jelentős kárt okozva, de jogilag igazolhatóan húznak be az nyerészkedés.

Azért szomorú, hogy 2015ben 10 év rutinnal nem tudunk utazni... :D

2015. aug. 8. 05:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kutyafekáliás dolog nagy baromság lenne, hisz bárki belefuthat (utas, kisgyerek is), kamerák meg úgyis vesznek közben.

Büntetés? Hát fizetheted a takarítást, fertőtlenítést, fizethetsz bírságot mivel fertőző anyagot használtál, s ha valakinek baja lesz belőle, fizetheted a teljes orvosi ellátását, meg kártérítésért is perelhet, illetve rongálásnak minősül a tetted.

2015. aug. 8. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!