A cigaretta mennyire van hatással az ózonréteg vékonyodására, klímaváltozásra, környezetszennyezésre és a szmogra?
Ha hatással van, mint az autók kipufogógáza meg stb, akkor miért nem tiltják be a cigarettát a fenébe? Sokat sétálok nagyvárosokban. Magyarban és külföldön egyaránt és undorodom a cigarettázó emberektől, nem tudom mi viszi rá őket, hogy ezt a vackot szívják, nem tudom mi a jó benne és elképesztő büdös. Én nem hiszem, hogy ez nincs benne erősen abban, hogy pl. Budapest belvárosában, meg egyéb országok fővárosának belvároaiban baromi rossz a levegő és szmog van.
Én aki az utcán cigarettázik, 1 milliós bírság fizetésére kötelezném és kizárólag a saját lakásaikban, házaikban engedném nekik, sehol máshol!
Aki a saját lakásában cigizik, az is ugyanúgy hozzájárul a környezetszennyezéshez.
Amúgy meg magasról lefossa mindenki a környezetvédelmet meg a klímaváltozást, csak fizesd meg a jövedéki adót a ciginél is meg a benzinnél is, a világ így működik.
Hát de belső helyeken mindenütt ki vannak tiltva a cigarettások, de még a bejárattól is nem is tudom hány méterre. Aminek nagyon is örülök. Ha ezt is törvénybe iktatnák, hogy kizárólag saját lakásban és házban, akkor mégkevesebb cigaretta fogyna. Mivel kocsmákban, éttermekben stb helyek azelőtt tele voltak füsttel. Sokkal jobb, felszámolták az undorító bagós helyeket.
A 7 milliárd emberből nagyon sokan cigiznek. Hihetetlen számomra, hogy megyek az utcán és kb. minden második embernek ott a kezében, vagy a szájában a hülye cigaretta. Csak tudnám mi a jó benne. Egyetlen alkalommal kipróbáltam, de akkor se tüdőztem le. Soha az életbe nem tüdőztem le cigarettát. És akkor se vettem magamnak, hanem egy cigis ismerősömtől elkértem egyet, hogy ugyan mi a fene olyan jó ebben. Aztán nyomban adtam is vissza. Nekem attól a néhány kis szívástól bűntudatom volt, még úgy is h nem tüdőztem le. Mások meg éveken keresztül és napi nem is tudom hány szálat ebből a vacakból. Számomra ez felfoghatatlan.
Ha meg a pénz kell nekik, büntessék 1 millióra az utcán cigizőket. Ezt támogatnám nagyon. A cigaretta az élet nagy rejtélye számomra, hogy mi a fene visz rá egy embert, hogy szívja ezt a vacakot. És amilyen büdös..... Gondolom mennyire károsítja a környezetet. Mintha nem lenne elég a rengeteg autó, gyárak meg egyéb helyek.
"Én nem hiszem, hogy ez nincs benne erősen abban, hogy pl. Budapest belvárosában, meg egyéb országok fővárosának belvároaiban baromi rossz a levegő és szmog van.
"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hihetetlen, hogy komolyan gondolod, hogy az elpöfékelt cigifüst jelentékeny mértékű a környezetszennyezés szempontjából, nevetséges. Képzeld már el mennyi füst kerül a levegőbe ha csak beröffentesz egyetlen egy szem autót, és még egy métert sem mentél vele!!! Száz cigi sem füstöl annyi mérget de lehet keveset mondok. Csupán a józan paraszti ész ami abszolút hiányzik a cigarettázással kapcsolatos elképzeléseidből:)
-- A cigaretta tényleg sokat árt a klímaváltozás szempontjából, de nem azzal hogy elszívják, hanem azzal megtermelik és legyártják. Ott van a felesleges termőhelyfoglalás, amit vissza lehetne erdősíteni és felesleges széndioxid kibocsátás, amire nem lenne szükség.
--Egyébként a dohányzásnak a klímaváltozásra előnyös hatása is van, hiszen a klímaváltozás fő oka a Föld túlnépesedése és mivel a cigaretta igen jó és hatékony rákkeltő így eredményesen csökkenti a népességet (az aktív és passzív dohányosokat is).
--Az ózonrétegre a dohányzásnak nincs semmi hatása.
--A környezetszennyezést (levegőszennyezettséget) és a szmogot viszont növeli, különösen zárt térben, vagy nem jól átszellőző városokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!