Tarthat-e magánál a polgár önvédelem céljából viperát?
Nemzetközi kamionsofőr vagyok, és gondoltam nem ártana beszerezni valamit önvédelmi célra. (Ugye van ez a helyzet a bevándorlókkal, stb).
Nézegettem olyan oldalakat, ahol önvédelmi eszközöket lehet venni, és némelyeken lehet kapni viperát! Ott írják is a leírásban hogy tarthatunk magunknál jogos önvédelem szempontjából.
Viszont a neten a legtöbb cikk szerint (meg nekem is az rémlik), hogy csak a rendőrök tarthatnak magunkál, "normál" polgár nem!
Most akkor mi a hivatalos álláspont/törvény ez ügyben?
(Ha valaki tudna linkelni törvényt azt megköszönném)
Esetleg ha volna más ötletetek önvédelemre, szívesen meghallgatom :)
Pl. baseballütő (bár állítólag az is tilos), stb.
Nem
A vipera fegyvernek minősül amit csak hivatalos személy viselhet és használhat
Magyarországon jogilag még a rendőröknek is tilos a vipera használata, ennek ellenére majdnem minden rendőrnek van viperája jól láthatóan szolgálatban
Baseball ütő már egy jobb választás jogilag de a rendőr ha bele akar akkor abba is beleköthet és elveheti
A megoldás egy jó paprika gázspray véleményem szerint meg egy erősebb fadarab berakva az autóba
kérdező: mert a viperával életveszélyes sérüléseket lehet okozni
Például ha a kerek végével (ami egyébként csak az erőhatás miatt van ott) odakoppintassz valaki koponyájára vagy éppen valamelyik csontját találod el vele abba a pillanatban szilánkosra törik és kész az életveszélyes és maradandó sérülés
Ezért nem engedélyezett még rendőröknek sem (mégis hordják mert praktikusabb mint tonfa össze lehet csukni) és ezért minősül különösen veszélyes fegyvernek
Ezért mondom jobban jársz egy paprika gázsprayyel meg egy sodrófára hasonlitó vastagabb bottal abba nem köthetnek bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!