Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kaptam egy levelet a rendőrség...

Kaptam egy levelet a rendőrségtől. Amely "idézés gyanúsított részére". Mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

kaptam egy levelet ma a rendőrségtől amiben beidéztek mint gyanúsított. A lényegesebb részeket leírom.

" Önt a fenti számú büntetőügyben a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012 évi C törvény 373 § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés a) pontja szerint minősülő kisebb kárt okozó csalás vétségének és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt " várnak 2 hét múlva

továbbá

" A Be. 67 § (2) bekezdés c) pontja alapján az idézés alapjául szolgáló gyanúsított kihallgatás várható időtartama: 2 óra "

Kicsit utána olvastam a törvényeknek és olyat szűrtem le az egészből,hogy 2 év szabadságvesztéssel jár a csalás és egyéb ilyen dolog. Viszont van két gyanúm az egyik az,hogy mikor még suliba jártam párszor előfordult,hogy nem tudtam bérletet venni,elég szegény helyzetbe vagyok,és párszor megbüntettek az ellenőrök és nem lett befizetve. A másik gyanúm viszont az,hogy miután abba hagytam a sulit,elkezdtem munkát keresni több kevesebb sikerrel és voltak hónapok mikor nem dolgoztam. És mint utólag kiderült akkor kellett volna nekem fizetnem magam után a járulékokat. Amit a napokban megtudtam,hogy mennyi elmaradásom van. Ami 100.000 ft alatt van bőven.

Szóval a kérdésem az lenne,hogy mire számíthatok a kihallgatáson,miért idézhettek be ? Akár börtönbe is kerülhetek ? Büntetlen előéletű vagyok. Kérem akinek volt ebben tapasztalata vagy esetleg ügyvéd olvassa a kérdést az válaszoljon. Köszönöm

22/F

2015. júl. 31. 17:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, azt jól olvastad a Btk-ban, hogy a csalás vétségének maximális büntetési tétele 2 évi azabadságvesztés, sőt ha valamiféle okirat-hamisítással áll halmazatban, akkor 3 év. Tehát elméletileg ehetne belőle szabadságvesztés.

DE! A gyakorlatban, büntetlenként ez kizárt. A bünntetést egyéniesítve kell kiszabni, egyrendbeli, kisebb kárt okozó csalásnál, egy büntetlennél még a felfüggeszttett szabadságvesztés sem szokásos, nemhhogy végrehajtandó. De lehet pénzbüntetés, próba, közérdekű munka is, és még van egy pár variáció. Úgyhogy ettől nem kell tartanod.

Viszont, ha nem köbvettél el semmit, akkor ne erre gyúrj, hanem arra, hogy mentsenek fel (vagy már a nyomozást szüntessék meg). Egyébként nem neked kell bizonyítanod az ártatlanságod, hanem a hatóságnak a bűnösséged. Persze a saját érdeked, hoogy amennyire tudsz, működj ebben közre.

2015. aug. 1. 19:24
 12/14 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat ez most megnyugtató volt :)
2015. aug. 2. 09:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi volt aztán?
2015. dec. 15. 07:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi lett az ügyből?
2017. okt. 12. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!