Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen indokkal rúghatnak ki...

Milyen indokkal rúghatnak ki valakit a munkahelyéről, ha már több hónapja ott dolgozik és próbaidőn túl van? Illetve milyen esetben nem kell elfogadni és milyen esetben mehet valaki a munkaügyibíróságra?

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Csak úgy kirúgni csak valaki nagyon durva dolog miatt lehet.

Ha kisebb hibákat vét a munkájában, akkor írásbeli figyelmeztetést kell kapnia. És több ilyen után, ha nincs változás, akkor ki lehet rúgni.

Te a munkáltató vagy vagy a munkavállaló? Mert azért vannak trükkök, ötletek, hogy hogyan lehet a másik félnek keresztbe tenni :)

2015. júl. 29. 18:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Munkavállaló vagyok.Nem akarnak kirúgni,de néha van olyan érzésem,hogy bármikor megtehetik ha nagyon akarják,ennek fejében van néhány jóakaró kolléga,akikből kinézem a keverést.Van aki olyanokat beszél nekem,hogy nincsenek megelégedve a munkámmal,hogy ezt már sok embertől visszahallotta,nekem rajta kivűl senki nem mondta pl.Ilyenkor azért megijed az ember,mai világban az ember félti az állását,főleg erre fele nehéz munkát találni.Meg vannak akik kisfőnöknek képzelik magugat,és ilyeneket mondanak,ha ezzel meg azzal nem végzel időbe,akkor be se gyere másnap dolgozni stb.Szóval mintha terrorba akarnák tartani az embert,érdesek ezeket soha nem a főnökség mondja,viszont nyílt titok,hogy vannak csókosok.
2015. júl. 29. 18:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem végzi megfelelően a munkáját, nem elég pontos, nem elég precíz, nem teljesíti határidőre a feladatokat, a főnökség kéréseit nem tartja be, megváltozott a munkához való hozzáállása, munkaidőben más tevékenységet végez a munkája helyett (például a gyakorin olvasgat...), összeférhetetlen a kollégáival, bomlasztja a közösséget....

álló nap lehetne sorolni.

2015. júl. 29. 19:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem munkahelytől és főnöktől függ. Nálunk tök "jó" rendszer van: két írásbeli figyelmeztetés elég indok a kirúgásra. Írásbeli figyelmeztetést pedig gyakorlatilag bármire lehet kapni - leginkább ha valaki nem tetszik a főnöknek.
2015. júl. 29. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
nálam is van egy ilyen pojáca, ő meg elkezdte, hogy úgy hallotta nemsokára figyelni fogják a gépünket és szóltak neki..ja csak az a bökkenő,hogy mindenki tudja ő a legnagyobb pletykafészek, szóval még ha mondták is max azért, mert nem lesz semmi,de azért féljünk :P
2015. júl. 29. 21:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet, ki akarjak mosni az agyadat, hogy a kirugastol valo felelemben minel kemenyebben dolgozz... De ne legyel paranoias.

A helyedben beszelnek a valodi fonokkel, kernek egy ertekelest. Elmondanam, hogy ezt es ezt visszahallottam, szeretnem, ha elmondana, oszinten mit gondol a munkamodszeremrol, teljesitmenyemrol, es min tudnek javitani mondjuk 3 honap tavlataban, ami szemelyesen nekem es a cegnek is jo lenne.

Viszont ha akar egy percig is fenyegetve erzed magad a fonokod altal, add be a lemondasodat. Hiaba nehez munkat talalni, nem eri meg, hogy folyton felj a pletykaktol meg egy fenyegeto fonoktol.

2015. júl. 29. 21:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel a mai világban senkinek nem adnak határozatlan idejű szerződést, mindössze annyi a dolguk, hogy megvárják, amíg az aktuális lejár, ha meg akarnak szabadulni valakitől. Semmi cicó vagy indoklás nem kell, egyszerűen nem hosszabbítanak.
2015. júl. 29. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!