Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jár nekem özvegyi nyugdíj?...

Jár nekem özvegyi nyugdíj? Jár árvasági segély? Kik intezik ezeket? Milyen papirok kellenek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet a feleségem már 7 éve Angliába lakott.de most nem rég meghalt kint es en meg itthon nevelem a gyerekünket aki hallás sérült es nem tudom jár e neki ezek vagy barmilyen mas segély?feleségemnek itthon nem volt munkája csak gyes meg családi potlekot kapot regebben.előri is koszi mindenki valaszat
2015. júl. 28. 11:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is részvétem. Ezek megjárnak a gyermekednek és neked is. Szerintem a kormány ablakban (vagy egyéb állam által fenntartott intézmény) tudnak segíteni ,hogy mi a teendő.

De kár ,hogy nem mentettek ki utána hisz ott mégis csak több a segély .

2015. júl. 28. 11:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Özvegyi nyugdíjra nem jogosult, ugyanis ha jól értem, különélő házastársak voltak. Abban az esetben járna, ha Ön tartásdíjban részesült volna elhunyt feleségétől.

A gyermek árvaellátásra lehet jogosult. Az a tény, hogy hallássérült azt befolyásolja, hogy mennyi ideig kaphatja ezt az ellátást.

De feltétel, hogy az elhunytnak az elhalálozásakor betöltött korának megfelelő szolgálati időt meg kell szerezze, méltányossági esetben annak legalább a felét. Külön nehéz a helyzet, ha Angliában dolgozott.

A lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának nyugdíjmegállapítási osztályán (megyénként eltérhet az osztály neve) kell megigényeli, vagy ahol följebb írták, a kormányablaknál.

A halotti anyagkönyvi kivonat, és a gyermek születési anyagkönyvi kivonata feltétlenül kell.

Nemzetközi ügyről van szól, szóval ezt az ONYF-NYUFIG intézi. Attól a kérelem leadható a kormányhivatalban.

2015. júl. 28. 13:31
 3/3 A kérdező kommentje:
En egyutt eltem a felesegemmel kint angliaba de 1 honapja en haza jottem mert o nem akart se engem se a gyereket egy masik ferfi miatt
2015. júl. 28. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!