16 évesen csak 10-ig lehetek az utcán szülő felügyelete nélkül?
Figyelt kérdés
Mi történik akkor, ha elkapnak 16 évesen például hajnali 2-kor, hogy kint vagyok, nem ittam, nem drogoztam, nem csináltam semmi rosszat, de a szociálison bejelentést tesznek ellenem, hogy kint tartózkodtam? Rendes bíróság, vagy megyek nevelőintézetbe meg ilyenek?2015. júl. 19. 03:48
1/6 anonim válasza:
Semmi nem történik.:) nekem sem szóltak soha ezért :)
3/6 A kérdező kommentje:
Tegnap megállítottak, hogy nagyon gyorsan takarodjak haza, vagy pedig bejelentenek...
2015. júl. 19. 11:27
4/6 anonim válasza:
Semmi lényeges, legfeljebb csak igazolnak. Viszont ez kortól, időponttól, októl függetlenül bárkivel megtehetik.
5/6 anonim válasza:
18 éves kor alatt a szülő/gondviselő meghatározhatja, hogy hol tartózkodhatsz, de nem kell jelen lennie. Tehát ha a szülők elengedtek, akkor egész éjszaka kint mászkálhatsz. De ha az engedélyük nelkül jöttél el otthonról, akkor sem lesznek ilyen következmények, akkor is max hazavisznek, esetleg egy elbeszélgetés a gyámhivatalban, hogyha már többször is előfordult hasonló eset, de további következménye annak sem lesz.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2015. júl. 20. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!