Gumi lövedék (elöltöltős) használata otthon, magánterületen önvédelemre, lövés gyakorlatra büntetendő?
Figyelt kérdés
Rendőrök,fegyverárusok,jogászok,egyéb hozzáértők válaszát kérném! Hozzá nem értők,kérem ne írjanak válaszokat! Megértésüket köszönöm!2015. júl. 18. 20:48
1/7 anonim válasza:
OFF: megvárom a választ engem is érdekel.
2/7 A kérdező kommentje:
jó lenne ha lenne válasz is. :D kerestem neten... az egyik oldal azt írja lehet birtok védelem cimén használni... a másik meg csak saját felelősségünkre... a lő gyakorlatokat nem emlitik,hogy hol lehet.... :/ pedig az lenne az érdekes....
2015. júl. 18. 21:30
3/7 anonim válasza:
Én jogász vagyok. A Lukács Ernőben végeztem 2002-ben.
A kérdésre válaszolva pedig nem büntetendő mert szabályos önvédelmi eszköz és ki van biztosítva.
4/7 anonim válasza:
"Hozzá nem értők,kérem ne írjanak válaszokat! "
Miért ne? Én hozzá nem értő vagyok, de szeretek válaszokat írni. Jogsértőnek tartom, hogy pusztán hozzá nem értésem miatt engem diszkriminatívan kizársz a válaszadási lehetőségből és panaszt fogok tenni egy emberjogi szervezetnél.
5/7 A kérdező kommentje:
csupán azért kértem,mert csak használható info-kell... :) nem akarok 50% igent,és 50% nemet olvasni... :)
2015. júl. 19. 03:55
6/7 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő de nagyon sok törvényt tudok és a törvény nem bünteti ha otthon gyakorolsz vele. De ha máshol akarsz akkor csak lőtéren.
7/7 A kérdező kommentje:
tehát ha a druuogás miatt kihívják a kékeket,akkor elméletileg nem lehet belőle bajom.... kevés lövést adnék le... kb havonta ha 3 at....
2015. júl. 24. 17:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!