Jogsértés ha egy ismert előadó videóját újra feltöltöm de készítettem hozzá feliratot?
A Youtub-ra szeretnék egy klippet feltölteni, de úgy hogy ahhoz már jár magyar felirat. Ez jogsértésnek minősül a videó másodjára való feltöltése plusz felirat?
(a felirat nincs a videóba ágyazva)
Tudom, van a Youtubon jogszabályok amiket csak el kéne olvasni! De annyi duma van ott, hogy a kérdésemre választ nem kapok, vagy nem értem!
Elvileg nem, ha megjelölöd a műt, forrást... de elég valószínű, hogy fennakad az automatikus szűrőn.
Viszont a YT akkor is letilthatja a videót, ha az teljes mértékben saját alkotás.
Köszönöm a válaszokat.
Minden esetre, szeretnék némi pénzhez is jutni azzal hogy van egy klip amihez van fordítás. Úgy gondoltam hogy az angol nyelv hiányban szenvedőket ezzel kitudnám engesztelni. :)
"szerintem nincs vele semmi gond, akkor már rég levették volna az összes hasonló feldolgozást."
Az csak a felszín, amit látsz. Ezeknek többszöröse van/volt tiltva egy automatikus elemző program által. Elég, ha csak egy kis részlet előfordul benne. Persze ez a program se tökéletes, és lehet, hogy a jogtulajdonos nem tiltja a mű ilyen jellegű terjesztését.
Így próbálja ki, veszteni nem sokat veszthet. Ha gond van vele, akkor értesítik.
Köszönöm a válaszokat.
Hát, akkor ezt még egyszer jól meggondolom hogy vacakoljak ilyennel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!