Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogászok! Jogi értelemben mi...

Jogászok! Jogi értelemben mi a különbség a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat között? (leszámítva, hogy előbbit csak ellentétes, míg utóbbit csak azonos nemű párok köthetik)

Figyelt kérdés
Miben térnek el? Interneten olvastam, hogy kb 3 fő eltérés van: nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak örökbe és még valami. De öröklés, tulajdonjog stb szempontjából kb azonos a kettő, ezért is nem köthet bejegyzett élettársi kapcsolatot két ellentétes nemű ember, mivel az annyira hasonló intézmény a házassághoz. Ugyanezt mondta egy tévés interjúban egy ügyvédnő is. De mikor a PONTOS különbségek? A válaszokat előre is köszönöm! KÉRLEK TITEKET, csak jogászok válaszoljanak.... Neten én is olvastam cikkeket, de a jogászokban jobban bízom! Köszönöm!

2015. júl. 5. 15:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Ne dolgoztassalak?! Jézusom... Ezt nevezem öntudatnak. Bravo! Megkérdeztem jogászok véleményét, segítséget kértem, mert jobban megbízom egy jogászban, mint az internetben. Ennyi történt, te meg letámadtál. Remélem, mikor orvoshoz mész, és a kezelésen kívül még kérdéseid vannak, ő is azt mondja, hogy te csak ne dolgoztasd őt pluszban.
2015. júl. 8. 09:44
 12/12 A kérdező kommentje:
Ja, és képzeld, tisztában vagyok a nyilvántartott és a bejegyzett közti különbséggel. Egyébként poénos, mikor valakinek (most épp Neked mint jogásznak) ekkora arca lesz, mert elvégzett egy egyetemet. Ne értsd félre! Tudom, hogy a jogi egyetem nehéz, de nálad sokkal többet elért embereknek nincs ekkora arca, már bocs. Elég sok olyannal találkoztam életem során, aki nem a diplomához "kapta" a doktori címet, hanem tudományos fokozatot ért el (vagy ha járt is a diplomájához "Dr", utána még pluszban ledoktorált - jogászok, orvosok), letettek az asztalra tudományos munkát, mégis van bennük szerénység, és nem ilyen nagyképűek. Hogy is szokták mondani? Van mire szerénynek lenniük...
2015. júl. 8. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!