Jogászok! Jogi értelemben mi a különbség a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat között? (leszámítva, hogy előbbit csak ellentétes, míg utóbbit csak azonos nemű párok köthetik)
Wikipedia
A legfontosabb különbségek, hogy a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe és nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben.
Bár abban nem lennék biztos, hogy különneműek nem köthetnek bejegyzett élettársi kapcsolatot. Mesterséges megtermékenyítéshez amúgy is különleges feltételek szükségesek.
Más dolog a bejegyzett élettársi kapcsolat, és más dolog a regisztrálás.
Az egyik valóban csak azonos neműeknek van, és ez erősebb, jobban hasonlít a házasságra.
A másik különneműeknek is. Az kevesebb, mivel a különneműeknek megvan a lehetőségük összeházasodnak, az azonos neműeknek viszont nincs.
Én jogász vagyok, de ne haragudj, az előző válaszomnál többet nem fogok írni.
Egyrészt ne dolgoztass engem így felszólítással, másrészt meg te magad is bármikor utána tudsz ennek nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!