Nyílt lapokkal szeretnék játszani, és szeretném, ha csak azok válaszolnának, akik biztosak abban, amit írnak, mert nagyon fontos most ez. Erkölcsi mentesítés? (részletek lent)
A fenét, már kezedem érteni: 1 év 4 ónapot volt előzetesben, miat javíróintézetben töltött, utána ítélték el 2 év 8 hó fk. börtönre, feles feltételessel, ezért azonnali szabaduló volt.
Emellett tudatlan, mint a sötét éjszaka: gőze sincs, mi a különbség az előzetes és a jogerős büntetés, a javítóintézet és a börtönbüntetés között. Azt meg elvárja, hogy pontosan válaszoljunk arra, amit ő meg sem tud fogalmazni. Szerencsére 13 évig biztonsági őr nem lehet.
Kedves #12!
Ahelyett, hogy itt próbálnál kioktatni egy olyan dologról, amiről neked nincs semmi fogalmad, próbálhatnál inkább segíteni a kérdésben, ha már ilyen jószívűen kommentálod a kérdést.. A provokálásoddal meg túl sokra nem mész nálam.. Szerintem teljesen egyértelmű a helyzet, nem tudom még mindig, mit nem értesz.. -.-
Kedves Kérdező,
abban igazad van,hogy van, amiben neked nagyobb a tapasztalatod, mrt én egy percig sem voltam fogvatartva, viszont van 30 éves joggyakorlatom, némi oktatói, publikációs, szakvizsga-cenzori múltam.
Ahogy az előttem szóló is írta, nagyon nem mindegy, hogy javítóintézeti nevelésre ítéltek (ahogy a kérdésben írtad), vagy 2 év 8 hó fk. börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra (mint ahogy később apránként bevallottad).
A kérdésedre is válaszoltam: ha az utóbbi variáció az igaz, akkor a kitöltéstől (azaz augusztustól) számított 3 év múlva mentesülsz, azután 10 év múlva lehetsz biztonsági őr. Odaírtam azt is, hogy melyik törvény alapján. Ha másképp tudod, szólj.
Kérdező, kérdező; baj van a hozzáállással, ahogy a hozzászólásaidról látom.
Ahhoz képest, hogy nem vagy ártatlan bárány, elég erőszakosan írsz a segítőkész válaszolóknak.
Remélem, ez csak itt, névtelenül van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!