Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » FONTOS! Egy saját készítésű...

FONTOS! Egy saját készítésű képemet kinyomtatták, és ez nekem nagyon nem tetszik mert ellenem használják fel (sulis dolgok). Milyen törvényt sért ezzel aki a saját képemet kinyomtatja engedély nélkül?

Figyelt kérdés

Egy saját készítésű kép, pontosabban fotó egy rajzról amit én készítettem. Ott van az aláírásom ha ez számít, de mivel ellenem használják fel, nincs az ínyemre ez a "reklámozás". Melyik Btk. fejezetét/bekezdését/akármilyét sérti?

[nem akarok perelni, de kell egy kis elriasztás]

#BTK #saját kép jogok
2015. jan. 26. 17:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Te tetted közzé a képet?
2015. jan. 26. 17:49
 2/6 A kérdező kommentje:
igen
2015. jan. 26. 17:52
 3/6 anonim válasza:
Azt hiszem, a szerzői jogoknál érdemes keresgetni, de a felhasználás módja miatt még szóba jöhet személyiségi jog is.
2015. jan. 26. 17:56
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi
2015. jan. 26. 18:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezzel semmilyet.
2015. jan. 26. 19:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Te tetted közzé, ő nem változtatott rajta csak kinyomtatta? Akkor nem sértet ezzel jogot.

Hogy tudják ezt ellened felhasználni?

2015. jan. 26. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!