Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ingatlanból kitiltás?

Ingatlanból kitiltás?

Figyelt kérdés
Van egy ingatlan, aminek a fele az én tulajdonomban van. A másik fele rokoni ágon belül van. Viszont jár az ingatlanba (nem lakhatás céljából, csak gondozni) a másik ágról egy személy. Nem tulajdonos, nincs benne haszonélvezeti joga sem. Én nem szeretném, hogy ott tartózkodjon, mert félek tőle. Van jogom megtiltani, hogy bejárjon az ingatlanba, kertbe?
2015. jún. 8. 10:43
 1/10 anonim ***** válasza:

A TE feledböl igen, a másikéból nem, hacsak nincs ilyen bírósági ítélet, ami miatt nem jöhet a közeledbe.

De a saját lakásában, lakrészében mindenki azt lát vendégül, akit akar.

2015. jún. 8. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha meg ez nem tetszik, akkor lehet a bíróságtól kérni a közös tulajdon megszüntetését, azzal viszont senki nem jár igazán jól.
2015. jún. 8. 11:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, hogy az én felemből? Vannak az ingatlanban olyan részek, amik közösek, nem lehet megosztani hogy én felem, a másik félé. Pl bejárati ajtó, közlekedő, folyosó. Ilyenkor mi van? Nem húzhatok egy szalagot, hogy ez az én részem...
2015. jún. 8. 11:39
 4/10 anonim ***** válasza:
A bíróság akár az általad felvázolt helyzetet is elrendelheti vitás esetben. Tehát igen, kvázi szalagokat fogtok húzni. Ez van, ha a két tulaj nem tud "békességben" megélni.
2015. jún. 8. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor ezt a rokonnal csak közös megegyezéssel lehet megoldani. Erre mondják, hogy közös lónak túrós (sebes, gennyes) a háta. Vagyis, ha mindkét fél egy lovat (egy ingatlant) akar megülni, ott a ló (az ingatlan) húzza rövidebbet, vagyis nem lehet megoldást találni a betegség kezelésére. Vagy kiszállsz az ingatlan tulajdonból, és bírósági úton követeled az ingatlan árát a rokontól, vagy megveszed a rokontól az ingatlan másik felét is.
2015. jún. 8. 12:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem saját döntés volt, öröklésből maradt ránk az ingatlan. Így hogy fele-fele részben vagyunk tulajdonosok. Nekem csak azért furcsa, mert ha nincsenek ott a tulajdonosok, hogy mehet be egy olyan személy, akinek nincs se tulajdona, se használati joga oda, se bejelentve lakcímileg? Az a baj, hogy felforgat mindent, átrendezi az egész házat, én meg csak pislogok és nem tehetek ellene semmit sem... nem kérdeznek meg semmiben sem, önkényesen csinálnak mindent. Még egy részt is leválasztottak maguknak, kulcsot sem adtak hozzá...
2015. jún. 8. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:

"Még egy részt is leválasztottak maguknak, kulcsot sem adtak hozzá..."

EZ jogos - neked semmi keresnivalód a másik valaki lakrészében.

Ugyanezt te is megteheted a saját területeddel, a közös részen meg ne legyenek személyes dolgaid.

De hosszabb távon csak az a megoldás, hogy valamelyik megveszei a másik részét.

2015. jún. 8. 15:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Na megkérdeztem egy ügyvédet, szerencsére nem így van, ahogy az utolsó írta. Jogom van hozzá, nincs olyan, hogy lekerít magának egy lakrészt és kinevezi hogy az az övé. Akkor mindenből a legjobbat elhalássza előlem??? Előtte írásban vagy szóban tájékoztatni kellett volna engem. Mindenről, hiszen tulajdonostárs vagyok. A zárhoz pedig köteles kulcsot adni. Birtokháborítást kell kezdeményeznem a jegyzőnél.
2015. jún. 9. 07:19
 9/10 anonim ***** válasza:

"Birtokháborítást kell kezdeményeznem a jegyzőnél."

Na, neked sem sz eszed az erősséged!!!! Tudod, mi az a birtokHÁBORÍTÁS!?!?!?!?

2015. jún. 9. 08:27
 10/10 A kérdező kommentje:
bocsánat birtokvédelmet! Nem kell egyből így leugatni a másikat!
2015. jún. 9. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!