Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az önkormányzatokra nem...

Az önkormányzatokra nem vonatkozik a 30 napon belüli válaszadási kötelezettség?

Figyelt kérdés
Többször is előfordult már, hogy írtam e-mailt bizonyos szerveknek (közterület-felügyelet, polgármesteri hivatal) és nem érkezett válasz, ezért személyesen kellett őket felkeresnem. Előfordulhat, hogy ennyire nem veszik komolyan a válaszadási kötelezettségüket? Vagy nem is vonatkozik rájuk?
2015. máj. 24. 14:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Vonatkozik rájuk, és sajnos sokszor valóban nem veszik komolyan. (Ugyanígy a bíróságok sem.)

Kifogás mindig van, hogy miért nem tartják a határidőket, ha az ember rákérdez ("túl sok munka"). De személyes tapasztalatom, hogy akárhányszor bementem egy bíróságon dolgozó ismerősömhöz, kb. 4-5 emberből csak egy dolgozott, a többi épp kávézott, evett, beszélgetett, ilyesmik.

Önkormányzattal pedig volt olyan esetem, hogy egyszerűen nem válaszoltak, évek múlva sem. (Nem mentem reklamálni, más úton bírtam őket válaszadásra.)

Szóval az egyetlen megoldás, ha nem tartják a határidőt, hogy bemész, és az asztalra csapsz. Először lehetőleg udvariasan azért... :)

2015. máj. 24. 15:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyjából én is erre számítottam. Köszi a választ. :)
2015. máj. 24. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!