Mitől félkatonai szervezet az Új Magyar Gárda?
Van itt még más is:
-vezényszavakat, parancsokat hajtanak végre
-alakzatban állnak és menetelnek
-megfélemlítő hatást akarnak kiváltani a jelenlétükkel a cigányság és a más politikai felfogásúak felé (ez volt a feloszlatásuk egyik fő indoka); ezt finomabban úgy is mondhatjuk, hogy erőt akarnak mutatni, ez látszik az egész felállásukból, a szövegeikből.
Tehát ha így az egészet kontextusában nézed, akkor egy erőszakszervezetre hajaz a gárda, és ilyenkor szokták azt mondani, hogy félkatonai. Az egyenruha persze önmagában még nem lenne ez, a mazsorettek is egyenruhában vonulnak, de azért ugye te is érzed a különbséget a mazsorettek, a postások, meg a (régi és az új) Magyar Gárda között?
ma 21:42
Pontosan...
Magyarország a Magyaroké!!!
USAban létezik a Nemzeti Gárda! Az félkatonai szervezet,ugyanis fegyvereik,tankjaik,helikoptereik vannak,de civil foglalkozású kiképzett emberek alkotják!
Ez azért van,mert USA területén békében nem vethető be a hadsereg!
Melyik jobban elrettentő:Egy csapat feléd rohanó cigó szamurájkardokkal,macsatéval,vagy 100 egyenruhás alakzatban,parancsszavakra vonuló,fegyvertelen pék,újságkihordó,pultos,autószerelő...
Amúgy mivel rettenti el a cigányokat???
Nincs a ruhájukon "megdöglötök cigók" felirat!
A legjobb az volt egyszer,hogy rejtsék el a bakancsot,húzzák ki belőle a nadrág szárát,mert az irritálja őket!
Engem meg irritál a vastag fux,a kalap,a rakott szoknya,a hangos primitív,szidkozódó beszédük,meg hogy tizedelik a magyart suttyomban,kezdve a leggyengébbekkel(tanuló,nyugdíjas)!
Csak ez nem érdekel senkit!
Még az előző vagyok, válaszolnék a kérdéseidre, ahogy én látom.
USA. A Magyar Gárda párthoz köthető, az ég világon semmi köze nincs az amerikai Nemzeti Gárdához. Nézz utána a történelmüknek.
Szűk sikátor téma: Egy rendes demokráciában eléggé kiborulnék ha egy szamurájkardos alakkal találkoznék. De akkor se lennék boldogabb, ha egy felfegyverzett pártkatona jönne szembe. Mert mi van ha én nem tudok kardozni / más pártra szavazok. Had ne kelljen választanom már ezekből a szélsőségekből, kérem.
Megfélemlítés: Képzeld el, hogy egyszerű ember vagyok, szavazás előtt elolvasom a programokat és arra a pártra szavazok, aki hozzám közel áll, ideológia vagy program szempontjából. Legyen ez az ABC párt. Egyik reggel kinézek az ablakon és látom, hogy a XYZ, az ellenzéki párt Gárdát szervez. Talpig egyenruhában, szárnyakba és osztagokba tömörülve menetelnek egy XYZ-s politikus vezényszavaira. Szerintem teljesen természetes, hogy megfordul a fejemben a "milyen demokrácia ez?" gondolat.
Utolsó hozzászólóhoz:Felfegyverzett pártkatona?????
A Gárdistáknak az egyenruhájuk viselését büntetik!!!
Közük nincs a fegyverekhez!
Ezek az emberek áldozatok,nem agresszorok!A mindennapi életükben igazságtalanságot,törvénytelenséget tapasztaltak,amit a hivatalos közeg le se tojik!
Gondolom hogy segítettek az árvíznél,vagy hogy tűzifát osztanak szegény öregeknek,vagy a halálos fenyegetésből menekítenek ki embereket arról nem is hallottál!!??
Csak arról hogy egyenruhában menetelnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!