Miért csak az "Anyja nevét" tüntetik fel az iratokon?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy minden hivatalos okmányon csak az anya neve szerepel? Miért nem az apa neve? Elvégre a vezetéknevet is az apánk után kapjuk....vagy mondjuk ha mindkét szülő nevét oda kellene írni. Így könnyebb lenne az azonosítás is szerintem.
"Miért nem az apa neve? Elvégre a vezetéknevet is az apánk után kapjuk."
Meg is válaszoltad.
Szabó, apja neve Szabó - ez így nem sok információt hordoz.
Szabó, anyja neve Kiss - ez jóval többet.
2015. máj. 5. 16:17
2/12 anonim válasza:
Az anya mindig biztos. Az apaság bemondásra megy.
2015. máj. 5. 16:25
3/12 anonim válasza:
Az anya a biztos:D És pl: Nagy István, ebből tízezer, de akinek az anyja is : Kis Ilona, abból már nem sok lehet, és akinek még a születési éve is ua., az valószínű ugyanaz a Nagy István
2015. máj. 5. 16:27
4/12 anonim válasza:
én gondba lennék, ugyanis nem tudom az apám nevét xD
2015. máj. 5. 16:31
5/12 anonim válasza:
"Az anya mindig biztos. Az apaság bemondásra
megy."
A lényegen ez nem változtat, mert a jog azt ismeri el apaként, aki a nevére vette.
2015. máj. 5. 16:43
6/12 anonim válasza:
Mert amikor anyuciból kijössz, azt sokan látják, le van dokumentálva, egyértelmű, de amikor apuciból kijössz, azt nem látja senki, nem egyértelmű, honnan jöttél.
2015. máj. 5. 16:56
7/12 anonim válasza:
#5 Van olyan, hogy senki nem vette a nevére, és ismeretlen az apa. Az más kérdés, hogy vajon mi van akkor, ha elhagyott csecsemőt találnak és nem tudják megtalálni az anyát.
2015. máj. 5. 17:09
8/12 anonim válasza:
Uramisten! Kikkel élek egy országban ?! Nem is csoda, hogy itt tart az ország.
2015. máj. 5. 17:19
9/12 anonim válasza:
A legtöbb országban mindkét szülő nevét kérni szokták amúgy, és szerintem így lenne logikus.
Megjegyzem, az anya sem biztos, az anyaság vélelme ugyanúgy megdönthető. Nyilván ritkább, de a jog ismeri ezt is.
Egyszerűen csak régen így találták ki, hogy legyen plusz egy azonosító adat.
2015. máj. 5. 20:00
10/12 anonim válasza:
"a jog azt ismeri el apaként, aki a nevére vette"
Amíg meg nem döntik egy 10 perces vizsgálattal. Aztán már más az apa. Jogilag is. Na az anyával ilyen nem történhet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!