Ha engem valaki bortonviseltnek titulal masok elott, akkor feljelenthetem becsuletsertesert? Van ertelme?
Figyelt kérdés
Mivel soha eletemben nem voltam bortonben, nagyon rosszul esett. Ket masik ember is hallotta, ok eljonnek tanunak szivesen. A munkahelyemen tortent, ha ez szamit. Ekezetek miatt elnezest.2015. ápr. 24. 20:01
1/2 anonim válasza:
Igen,de ez polgári peres ügy. Ha veszítesz fizeted a perköltséget. Pár száz.
2/2 ConnectCare válasza:
Szerintem polgári és büntető vonalon is el lehet indulni. Polgári per lehetne a személyhez fűződő jog megsértése, bünti meg rágalmazás.
Meg lehet játszani, de pereskedni nem kellemes dolog, így szerintem csak akkor éri meg, ha nagyon jelentős a sérelem és házon belül máshogyan nem megoldható a konfliktus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!