Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Velem és gyermekemmel szemben...

Velem és gyermekemmel szemben elkövetett Magánlaksértés és becsületsértésért milyen kártérítési igénnyel élhetek?

Figyelt kérdés
A problémám a következő. Néhány nappal ezelőtt távoztam egy általam bérelt ingatlanból,megromlott párkapcsolatomból kerestem kiutat.Hazamentem édesanyámhoz, még a héten telefonáltam a tulaj meghatalmazottjának, mivel a tulaj külföldön él, csak a meghatalmazottal tudok kommunikálni. Elmondtam hogy szándékozom a hét végén minden holmimat elvinni onnan, és végleg eljönni a házból. Kértem tekintsünk el a hónaptól, és a felmondási időtől. Kértem hogy adja vissza a bérleti díjat és a befizetett kauciót. Erre nemmel válaszolt,kauciót akkor adja ide ha a felmondási idő letelt. Csütörtökön visszautaztam abba városba ahol béreltem az ingatlant,többedmagammal. Sajnos azt tapasztaltuk hogy lecserélték a zárat.Ekkor felhívtam a meghatalmazottat, és megkérdeztem hogy tud e róla, a válasz igen volt, sőt ő adta utasításba a másik bérlőnek hogy cserélje le a zárat. Írtunk ott a helyszínen a velem lévő emberekkel papirt amiben tanúskodnak hogy nem tudok bejutni a házba. Elmentem a rendőrségre nem történt semmi, ha este beenged akkor jó, ha nem kimennek, ha a költözést nem akadályozza, nincs mit tenni. Elmentem a jegyzőhöz aki azt mondta birtokvételt kérhetek, de nem teszem mert Én oda nem megyek vissza többet. Polgári peres eljárást akarok kérni, csak nem tudom mire számíthatok.Az engem és gyermekemet ért sérelmekért nyújthaotk e be kártalanítási igényt? nekem ez mennyibe fog nekem kerülni? Ne értsetek félre, nagyon nehéz helyzetbe hoztak amiből még most próbálok észhez térni. Ha valakinek volt már hasonló esete adhatna vmi tanácsot.köszönöm
2015. ápr. 22. 17:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Leírhatnám, hogy mit tehetnél, de tekintve, hogy itt milliónyi jogi kérdés felmerül, és legalább egy óráig gyűjthetném a jogszabályokat, így csak annyit tanácsolok:

Valamilyen módon keresd meg a bérbeadót, és tájékoztasd a történtekről. Ha ő is hajthatatlan, akkor a következő:

Mondd meg, hogy amennyiben azonnal visszaadja a kaukciót, akkor eltekintesz a vádemeléstől (a magánlaksértés magánvádas bűncselekmény). Ajánld figyelmébe a Btk. 221. § (3) bekezdését. Amennyiben nem, akkor a büntetőeljárás megindításán túl a polgári pert is indítasz a pénztartozás visszaköveteléséért, illetve a szerződésszegéssel okozott vagyoni és nem vagyoni károk megtérítéséért, ahol a garantált pervesztességet követően a tetetem perköltséget is fizetnie kell.

Jobb esetben a bérbeadónak fogalma sem volt az egészről, illetve a büntetőeljárástól megjön az eszük.

2015. máj. 5. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!