Velem és gyermekemmel szemben elkövetett Magánlaksértés
és becsületsértésért milyen kártérítési igénnyel
élhetek?
Figyelt kérdés
A problémám a következő. Néhány nappal ezelőtt távoztam egy általam bérelt ingatlanból,megromlott párkapcsolatomból kerestem kiutat.Hazamentem édesanyámhoz, még a héten telefonáltam a tulaj meghatalmazottjának, mivel a tulaj külföldön él, csak a meghatalmazottal tudok kommunikálni. Elmondtam hogy szándékozom a hét végén minden holmimat elvinni onnan, és végleg eljönni a házból. Kértem tekintsünk el a hónaptól, és a felmondási időtől. Kértem hogy adja vissza a bérleti díjat és a befizetett kauciót. Erre nemmel válaszolt,kauciót akkor adja ide ha a felmondási idő letelt. Csütörtökön visszautaztam abba városba ahol béreltem az ingatlant,többedmagammal. Sajnos azt tapasztaltuk hogy lecserélték a zárat.Ekkor felhívtam a meghatalmazottat, és megkérdeztem hogy tud e róla, a válasz igen volt, sőt ő adta utasításba a másik bérlőnek hogy cserélje le a zárat. Írtunk ott a helyszínen a velem lévő emberekkel papirt amiben tanúskodnak hogy nem tudok bejutni a házba. Elmentem a rendőrségre nem történt semmi, ha este beenged akkor jó, ha nem kimennek, ha a költözést nem akadályozza, nincs mit tenni. Elmentem a jegyzőhöz aki azt mondta birtokvételt kérhetek, de nem teszem mert Én oda nem megyek vissza többet. Polgári peres eljárást akarok kérni, csak nem tudom mire számíthatok.Az engem és gyermekemet ért sérelmekért nyújthaotk e be kártalanítási igényt? nekem ez mennyibe fog nekem kerülni? Ne értsetek félre, nagyon nehéz helyzetbe hoztak amiből még most próbálok észhez térni. Ha valakinek volt már hasonló esete adhatna vmi tanácsot.köszönöm
"Igen van bérleti szerződés is, igaz a voltpárom nevén."
Innen vége. Te nem vagy szerződő fél.
2015. ápr. 22. 20:38
12/21 A kérdező kommentje:
szerintem azért itt nincs vége..hisz együtt költöztünk együtt éltünk, együtt irtunk alá..együtt fizettünk. Akkor albérlő is voltam!a rendőrség szerint is egyértelmű és a jegyző szerint is akihez bementem!
2015. ápr. 22. 20:42
13/21 A kérdező kommentje:
sőt többször átutalással fizettem nekik, közlemény rovatban feltüntetve bérleti díj fizetése címszóval
2015. ápr. 22. 20:44
14/21 anonim válasza:
Ha a volt párod neve van a szerződésen mint bérbevevő akkor neked nem fognak semmilyen kauciót kifizetni. Milyen alapon?
Egyébként meg ott a szerződésed, olvasd el. Benne van minden. Felmondási idő, stb.
Eszerint kell eljárni. Ettől eltérni csak mindkét fél közös akaratával lehet.
De mivel nem te vagy a szerződő fél, elég nehéz lesz bármit is tenned ott. A volt párod mondhatja fel a szerződést például, nem te, hiszen ő írta alá.
Nem?
2015. ápr. 22. 20:47
15/21 A kérdező kommentje:
Na de a szerződésben benne van a felmondási idő is!tehát én április hónapra kifizettem a bérleti díjat, jogom van ott lenni, sőt akkor a felmondási idő is él? addig nem cserélhette le volna a zárat?!
2015. ápr. 22. 20:52
16/21 anonim válasza:
"Kértem tekintsünk el a hónaptól, és a felmondási időtől. Kértem hogy adja vissza a bérleti díjat és a befizetett kauciót."
A kaució nem jár vissza, csak ha a határozott idejű bérleti időt kitőltöd a bérleti díjat, pedig minden megkezdett hónapra számítják.
Ha határozott idejű bérleti szerződés van, ki kell tőltened azt az időt vagy ki kell fizetned a határozott idő végéig a bérleti díjat, ha nem beperelhet és ő fog nyerni. A NAV-nál hiába dobod fel, mivel az egyéni adó leadási határideje még nem zárúlt le, nem tudod mit fog leadózni. Ezért nem indítanak eljárást.
Valójában te voltál szerződéssértő.
2015. ápr. 22. 20:53
17/21 A kérdező kommentje:
azért az elég hülyén hangzik hogy van egy család, akinek van egy családfője, az ő nevére megy minden, ettőle függetlenül közösen fizetnek mindent, és addig nincs is problémája a tulajdonosnak, pedig mindenki albérlő ott nem csak a családfő. Nos amikor meg a tulajdonosnak kellene viritani akkor meg csak a családfőre mutat, hogy csak vele!!Na ne már
2015. ápr. 22. 20:55
18/21 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve hogy én nem az egészet kértem, csak a rám eső részt.
2015. ápr. 22. 20:57
19/21 A kérdező kommentje:
De mégcsak lehetőség sem volt a kifizetett bérleti idő letöltésére, mert lecserélte a zárat.
2015. ápr. 22. 21:00
20/21 A kérdező kommentje:
Na nem baj ettől függetleneül elmegyek a lajstrom irodába, és körbe kérdezek mindent, aztán leírom, hogy is van, mert ahány válasz annyi féle magyarázat és értelmezés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!