Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki mit tud arról hogy Romániáb...

Ki mit tud arról hogy Romániában vane névszabályozás!?

Figyelt kérdés
Mármint hogy pl Magyarországon csak olyan neveket lehet adni a gyereknek ami anyakönyveztetve van. S Romániában van ilyen törvény?
2015. ápr. 9. 11:44
 1/5 vattacukor elefánt ***** válasza:
Keresztnévre nem tudom (szerintem van), de vezetéknevet csak komoly indokkal lehet (pl édesapád nevét szeretnéd mostoha helyett)
2015. ápr. 9. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, de azt tudom, hogy nemcsak Mo.-on adnak szokatlan neveket a szülők (pl. Rikárdó, Amanda, stb.), máshol is voltak ilyen névviták.

Az elmúlt években ezekről hallottam:

-Belgiumban egy nő az Anakin nevet akarta adni a fiának, de az anyakönyvezőnél nem engedték, mert nevetségesnek találták

-egyszer Izlandon is volt egy probléma egy kislány nevével és a vita igen nagyon hosszú volt! Izlandon ugyanis ragaszkodnak a rendes izlandi nevekhez, mert náluk ez hagyomány

-Nemrég Franciaországban a szülők a Nutella nevet akarták adni a születendő leányuknak, mert rajongtak a Nutelláért. De nem engedték, mert szerintük nevetséges és ki fogják csúfolni az iskolában. Így végül az Ella nevet kapta a kislány.

-Amerikában természetes, hogy a szülők egy filmsiker után fura fantázianeveket adnak a gyereküknek: Avatar, Neytiri, Tyrion, Daenerys, Sandor, stb. Ráadásul a Sandor név miatt a magyarok kiakadtak, mivel ez magyar név, ezért tüntettek is, hogy ne ilyen nevet kapjon egy nem magyar gyerek. Ha félmagyar, akkor okés.

Itt Mo.-on olyan embereket is ismerek, akik félig magyarok, félig külföldiek, ezt magyarázza a nevük is.

Fontos, hogy a keresztnév PASSZOLJON a vezetéknévhez!

2015. ápr. 9. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Nemrég láttam pont egy riportot a tv-ben, ami erről szólt. Romániát hozta fel példaként, ahol nem volt ilyen szabályozás, olyan nevet adsz a gyermekednek, amilyet csak akarsz. Így mutathattak be két kisfiút, az egyiket Lakatos Winnetou-nak hívták, és ez nem vicc
2015. ápr. 9. 21:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor nincs Romániában szabályozás? Tiszta jó hír! Persze én nem fogok ilyen nevetséges nevet adni mint Nutella stb. Csak különlegeset s ne Lajos s Sándor vagy Mariska legyen! Nem szeretem az ilyen elavult neveket! Olyan nagypapis!
2015. ápr. 9. 22:34
 5/5 vattacukor elefánt ***** válasza:
Meg szabad kérdezni hogy mi lenne a neve? Szerintem nem kell túl különleges legyen ahhoz, hogy fiatalos legyen. És figyelni kell arra is hogy egész gyermekkorában viselni fogja, és a gyerekek nagyon rá tudnak szállni valakire ha fura vagy csúfolható neve van.
2015. ápr. 10. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!