Egy adásvételnél az eladó visszaléphet a foglaló letétele után?
Figyelt kérdés
Egy autóról van szó, el akartam adni, kifizettek foglalóban egy összeget, úgy volt, hogy néhány napon belül találkozunk, és átveszi. Közben elcseréltem másikra, és gondoltam, hogy a foglalót visszafizetem. Ennek lehet valami jogi következménye? Hallottam olyat, hogy a foglaló kétszeresét kell visszafizetni, ezen felül kérhet kártérítést a vásárló?2015. ápr. 3. 18:43
11/14 anonim válasza:
"De én is úgy gondolom, hogy ha a jogszabályokat betartom, és fizetek, akkor azon feül már nincs miről beszélni. (legalábbis remélem, hogy jól értettem) "
Így van. A foglaló kétszeresének perkelése épp a kellemetlenségek fedezése miatt szükséges, tahát innentől kezdve pörnek helye nincs, a paraszt mehet a piccsába, mert úgyis elbukja.
12/14 anonim válasza:
Azért én elgondolkodnék rajta, ebben az esetben ki volt a nagyobb paraszt.
13/14 anonim válasza:
Foglaló vagy elöleg? Nem ugyanaz!
Foglaló esetén a 2x-ét visszafizeted, és más kötelezettséged nincs.
14/14 anonim válasza:
szóbeli megegyezés történt csak? ha igen, akkor foglaló visszaadása.nem tudja bizonyítani,,perre meg szerintem nem menne írásos dokumentum nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!