Egy adásvételnél az eladó visszaléphet a foglaló letétele után?
Figyelt kérdés
Egy autóról van szó, el akartam adni, kifizettek foglalóban egy összeget, úgy volt, hogy néhány napon belül találkozunk, és átveszi. Közben elcseréltem másikra, és gondoltam, hogy a foglalót visszafizetem. Ennek lehet valami jogi következménye? Hallottam olyat, hogy a foglaló kétszeresét kell visszafizetni, ezen felül kérhet kártérítést a vásárló?2015. ápr. 3. 18:43
1/14 anonim válasza:
Természetesen, minden további nélkül. A foglaló összegének kétszeresét kell visszatérítenie visszalépés esetén.
2/14 anonim válasza:
Semmilyn jogi következmény nem lehet. A foglaló kétszeresét visszafizeted és tiéd az autó.
3/14 A kérdező kommentje:
És ha a vevő perrel fenyeget, amiért nem úgy jártam el, ahogy előre megbeszéltük? Csak blöff, vagy tényleg lehet ilyen?
2015. ápr. 3. 18:51
4/14 anonim válasza:
Nem lehet ilyen. Kiperkeled a foglaló dupláját és mehet a fenébe. Nem tud pörölni, jogkövetően jártál el.
5/14 anonim válasza:
Nem fog perelni, hiszen jól jár, mert a kétszeresét kapja vissza annak, mint amit lefizetett.
6/14 anonim válasza:
Véletlenül nem azért fenyegetett perrel mert elfelejtetted kifizetni a neki járó összeget? Már csak, hogy ne fedítsünk a történeten!
8/14 anonim válasza:
Foglaló kétszeresét visszafizeted és megúszod a pert. Ha perre mentek akkor elveszted és komoly bírságot kell fizetned + a perköltség ami több százezer forint is lehet.
9/14 A kérdező kommentje:
Nem felejtem el kifizetni, nem ez a célom, azt mondta, hogy ez a minimum, hogy kifizetem, és ezen felül még perelni is akar, a "kellemetlenségekért" gondolom ,meg az inkorrektségért.
2015. ápr. 3. 19:05
10/14 A kérdező kommentje:
De én is úgy gondolom, hogy ha a jogszabályokat betartom, és fizetek, akkor azon feül már nincs miről beszélni. (legalábbis remélem, hogy jól értettem)
Köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 3. 19:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!