Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűncselekmény-e ha egy munkahe...

Bűncselekmény-e ha egy munkahelyen a főnök rokonai ott dolgoznak papíron és még soha senki se látta őket? Ez fiktív munkaviszony színlelt szerződés vagy micsoda?

Figyelt kérdés

A munkahelyen 4 főnök rokona ember is dolgozik.

Közös jellemzőjük:

a) egyiket se látta még soha senki személyesen

b) a fizetésük jóval magasabb mint bármely más dolgozóé

c) a személyi aktájuk amiben a munkaszerződés és a végzettséget igazoló dokumentumok másolata van az hiányos. Felsőfokú végzettséghez jogszabályillag kötött munkakörben dolgoznak és nincs diploma másolat. Biztos elvitték az egerek.

Na most. Ez egy olyan jellegű hely hogy a távmunka otthoni munka kizárt mielőtt valaki kitalálná hogy otthon dolgozik gép előtt. Nem, nem dolgozhat otthon.

Ott a jelenléti ív a falon. Oda szépen rejtélyes kezek felvezetik hogy ezen munkatársak bent voltak 9-17 h minden nap. Hogy ki és mikor írja oda az kérdés, mert nem munkaidő alatt történik, egyéb időben meg elvileg senki sincs ott.

Ez így kimeríti a fiktív munkáltatás színlelt szerződés fogalmát?

2015. ápr. 2. 10:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk az iskolaigazgató bejelenti a lányát matektanárnak, de a lánynak se diplomája, se nem jár be. Az bűncselekmény

De ha a vállalkozás vezetője bejelenti a nejét, aki nem jár be, az nem az

2015. ápr. 2. 11:47
 12/22 anonim válasza:
100%

Be van jelentve?

Igen!

Fizet adót?

Igen!

Innentől kezdve mi a bűncselekmény?

2015. ápr. 2. 11:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A főnök dolga hogy mire cseszi el a cég pénzét.
2015. ápr. 2. 12:02
 14/22 A kérdező kommentje:

Az hogy a jogszabály a betöltött munkakörhöz konkrét felsőfokú végzettséget köt ami nincs meg.

Az nem úgy megy hogy mondjuk nyitok egy orvosi rendelőt és papíron felveszem a haveromat fogásznak mikor az illető nem fogász nem is orvos.

És itt már mindegy hogy adó meg be van jelentve stb

"Innentől kezdve mi a bűncselekmény?"

2015. ápr. 2. 12:54
 15/22 anonim ***** válasza:

Milyen munkakörröl van szó? Mert nem mindegy, hogy orvosról, vagy esetleg egy középvezetöröl, akinél a valóságban nincs akkora jelentösége az adott diplomának.

(De lehet valakienk úgy is diplomája, hogy a többi munaktársnak nem jelenti be)

2015. ápr. 2. 13:11
 16/22 anonim ***** válasza:
88%

Akkor tisztázzunk pár dolgot!

A főnök a cégtulaj is?

Honnan tudod, hogy milyen beosztásúak, hogy mindenképpen kell felsőfokú végzettség kell hozzá, s hogy nekik az nincs meg?

Hogyan fértél hozzá a személyes aktáikhoz?

2015. ápr. 2. 13:24
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan jelentsed fel mindenhol, minden hatóságnál, névtelenül, valamelyik csak rámozdul. alig várják
2015. ápr. 2. 13:32
 18/22 anonim ***** válasza:
Már megint nem bírsz magaddal te kis kamukérdés gyáros?
2015. ápr. 2. 15:02
 19/22 A kérdező kommentje:

Hát erre csak annyit mondanék hogy nem ők mutatták meg.

De ez mindegy. Ha én betelefonálok a rendőrségre hogy a szomszéd hullát rejteget nem érdekes honnan tudom. Ha tényleg ott van.

Honnan tudom? megálmodtam és ráhibáztam.

"Hogyan fértél hozzá a személyes aktáikhoz?"

2015. ápr. 2. 15:12
 20/22 anonim ***** válasza:
MILYEN munkakörröl van szó!?!?!?!?
2015. ápr. 2. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!