Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Hogyan lehetséges, hogy egy társasház aljában működő kocsmának ilyen nyitvatartásiengedélyt adnak?

Figyelt kérdés

Nem belváros, nem szórakozónegyed. Nevezetesen 6-24-ig mindennap, vasárnap is, pirosbetűs ünnepeken is. Egyébként nem is nagyon tartják be. Mivel jön a jóidő állandósul lassan, hogy a kocsma ajtaját kitárják, kiülnek a vendégek az előtte lévő elkerített részre, ami a garázsfelhajtó volt valamikor (kocsma meg garázsból lett csinálva) a pultos kitárja az ajtókat és a kifelé fordított hangszórókból lehet hallgatni a dajdajt ameddig csak kedvük tartja. A legnagyobb baj az, hogy elméletileg a lépcsőház lakói a szabályzatukban behatárolhatnák a nyitvatartást, áruszállítási egyéb tevékenységek idejét, de míg a kocsma, amelyik lépcsőházban van, azokat nem zavarja annyira, mivel csak a konyha ablakok néznek közvetlen felé, a miénket a mellette lévő lépcsőházat már nagyon is zavar, gyakorlagilag a szánkban vihognak, dajdajoznak, kurjongatnak reggel hattól sokszor éjjel kettőig is, de mi nem tudunk beleszólni annak a háznak a működési szabályzatába. Gondolom nekik meg nem érdekük megváltoztatni, mert ki nem szarja le, hogy a konyha alatt üvöltenek, a szobák a másik irányba néznek és biztos kapnak pénzt is a kocsmától, hogy hagyják őket békén.

A rendőrséget hívni gyakran nincs értelme, ugyanis volt, hogy hétköznap éjjel kettőkor(!) kijöttek, mert már nem lehetett elviselni az irtózatos üvöltést és a zenét és ugyan elérték, hogy bezárjanak, de aztán el is mentek, a csalódott közönség meg bár zene nélkül, de a hely előtt állva kiabálva vitatta meg még 30 percen keresztül, hogy most mi legyen, de már olyan is volt, hogy kettőkor kijöttek, kiszálltak be se mentek, kezet ráztak pár emberrel majd beszálltak az autóba és elmentek, a buli meg ment tovább, mintha mi sem történt volna. Nyilván attól függ ki van szolgálatban. Hihetetlen. Mit lehet ilyenkor tenni? A nevüket biztos nem vállalnák az emberek aláírásgyűjtéshez mert olyan figurák járnak erre a helyre, hogy senki sem akarja/meri írásban adni, hogy nem tetszik a szórakozásuk..

2015. márc. 23. 17:56
 1/5 anonim válasza:
47%
Ha jól tudom 22-óra után csendháborítás büntethető esetleg pénzbírságot kap és az nem kifizetődő minden alkalommal a tulajdonosnak.Vagy esetleg petíciót szervezni,hogy zárják be az üzletet xy okok miatt.
2015. márc. 23. 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nem vállaljátok a neveteket, akkor semmit nem lehet tenni.

Ha vállaljátok, akkor birtokvédelmi eljárást lehet indítani az önkormányzat jegyzőjénél, ill. lehet kérelmezni, hogy szigorítsanak a nyitvatartási időn.

(Voltam hasonló helyzetben, mi végigcsináltuk, és eredményes lett az eljárás.)

2015. márc. 23. 22:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt hiszem akkor el kell költöznöm. Hihetetlen életképtelen emberekkel lakok együtt. És nem arról van szó, hogy én vagyok az egyetlen hülye és nincs is baj a hellyel, csak engem zavar. Mindenki panaszkodik, de csinálni senki nem mer semmit. Ha eljutunk odáig, hogy fogjunk össze és legyen valami, akkor hirtelen minden panaszkodó eltűnik. Ezek még a rendőrséget sem hívják ki, pedig még névtelenül is ki lehet, vagy ha mégis mond nevet, akkor is zártan kezelik az adatokat. De nem, mert jaj úristen mi lesz. Mikor először kihívtam akkor hallottam mikor lent voltam a postaládáknál mikor hazaértem, hogy ketten beszélik a lépcsőházban, hogy valaki ki merte hívni a rendőröket és milyen jó mert addig nem lehetett aludni. Komolyan nem hiszem el. Ezek fekszenek az ágyban minden alkalommal és úgy vannak vele, hogy hátha majd más valaki fel meri vállalni, hogy ez így nem normális..
2015. márc. 23. 23:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Persze az elköltözéssel is az idegesít, hogy a tény, hogy az ablaktól kb. 8-10 méterre van egy kocsma eléggé csökkenti a lakás értékét... Mikor vettük a lakást a hely két éve zárva volt és nem úgy nézett ki, mint amit megint kinyit a tulaj. Hát kinyitotta.
2015. márc. 23. 23:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyakon kell önteni őket egy vödör vízzel fentről. Sosem derül ki, hogy ki volt.
2015. márc. 24. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!