Olyan embereket miért kell börtönbe zárni (vagy miért nincsenek számukra külön, másfajta büntetőintézetek) akik nem erőszakos, hanem "fehér-galléros" bűnöket követtek el?
Számomra nagyon primitívnek és barbárnak tűnik ez a mai büntetési rendszer, hogy egy adócsalót, egy hacker-t, vagy egy indirekt módon (pl. banki csalással) lopót összezárnak egy csapat tahó, barbár rablóval, gyilkossal, erőszakolóval, katonai táborokat idéző életkörülmények közé?
Nem gondolják a jogászok, hogy ez helyrehozhatatlan pszichológiai károkat okoz ezekben a szellemi tevékenységeket folytató emberekben?
Az ilyeneknek miért nincsenek fenntartva külön börtönök, ahol csak ilyen rabtársaik lennének és valamivel jobb körülmények vannak? Aki "fehér galléros" bűnöző, az általában értelmiségi, tanult, jó családból származó, de fizikailag gyenge ember. Egyszerűen nem érdemli meg, és egy halálos ítélet a jövőjére nézve, hogy az átlag erőszakos bűnözők közé zárják.
20.
Rendben! A nem létező,virtuális megtakarításodat lenyúlom online a számládról! De aztán ne sírj az RTL-en a Fókuszban,hogy mekkora g eci vagyok meg,hogy ez lett volna a gyermeked rák műtétjének az ára.
Szerintem magadra ismertél a kis regényemben a 'Képtelenek más szemszögből megvizsgálni a dologot" résznél.
De nem szeretnék lesüllyedni a szintedre, így csak annyit tanácsolok, hogy nem kell mindig szélsőségekben gondolkodni. és figyelj oda, mert ha valaki olyannak írtad volna akinek tényleg rákos a gyereke,(mert sajnos előfordulhatna az is) akkor szerinted ez neki hogy esik...?
csak gondolkodj el.
Remélem hogy ennyi érzelmi intelligenciával nincs gyereked.
"Holott például a sikkasztások nagy részénél a pénz, mint kézzel fogható eszköz nincs is jelen, hanem az egyik számláról a másikra átkerül 3-4 vagy valamennyi nulla."
Attól, hogy nem kézzel fogható, még valakinek a tulajdona, ugyanúgy, mint egy szabadalom. Ha elveszed tőle, hiányozni fog neki, ebből fizetné a számláit, rezsit, munkásait stb. Azt ő tette be a bankba, ő kereste meg. Tök mindegy, hogy azért nem tudsz enni adni a gyerekeidnek, mert egy zsebtolvaj lopta el a pénzed, vagy mert a számládról nyúlták le a pénzt; a gyerekeid éhezni fognak.
A fehérgallérosok is embereknek ártanak.
"Szerintem az előbb említett sikkasztónak, egy olyan embernek aki testileg bántalmazza a másikat, netán kioltja az életét is, egyenlő az érzelmi intelligenciája?"
Ahhoz, hogy így átverjünk másokat, kicsaljuk a megtakarításaikat, a szemükbe hazudjunk a bűntudat teljes hiánya szükséges, a legtöbbjük pszichopata, egyáltalán nem is érdeklik őket mások, semmi megbánást nem tanúsítanak, éreznek.
"nem lehet egy gyilkosban több a gonoszság, agresszió, hogy több embernek ártott?"
A legtöbb károsult magasan a fehérgallérosoknál van, hisz egyszerre akár több ezer, akár milliónyi ember hitelkártyaadatait el lehet lopni, majd óriási adósságot felhalmozni a számlájukra.
"képtelen vagyok felfogni, hogy lehet ilyen tudatlan, vak, és buta az emberiség."
Én is képtelen vagyok felfogni, miért nem látod, mekkora kárt is okoznak az ilyen emberek. Tényleg meg kéne nézned néhány riportot a károsultakkal, hogy végre felfogd, tönkrement az életük, minden, amiért dolgoztak, elveszett.
itt mindenki annyira szeretné hogy neki legyen igaza :D
De ha leírnám hogy igazad van, még abba is mele kötne mindenki :D
amugy nagyrészt nem magánszemélyekre gondoltam, hanem arra ha valaki cégektől lop, vagy mint említettem biztosítóktól, állami pénzekből, amiből rengeteg van.
de nem részletezem, leírtam a véleményem a kérdezőnek, itt úgyis mindeki csak a maga igazáért harcol szóval befejeztem :)
Szerinted az állami pénzek miből vannak? Megmondom, adókból, magánszemélyek adójából. Minél többet lopnak ki belőle, annál kevesebb jut az egészségügyre, oktatásra, kátyúzásra, felújításokra, beruházásokra, árvaellátásra stb.
Szerinted nem probléma, ha valaki megvesztegetés révén megszerez egy állami megrendelést, majd a tényleges ár két-két és félszereséért középszinten megcsinálja?
Szerinted miért tart itt az ország? A korrupció hatalmas gátja mindennek, a csalók megszedik magukat, miközben nő az államadósság, mert a hiány miatt muszáj a hitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!