Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csendháborítás? Ugyan miért?

Csendháborítás? Ugyan miért?

Figyelt kérdés
Pár hónapja szervezek egy nagyobb házibulit, és a napokban beszereztem egy izmos erősítőt (kb 70W-os csöves) hangfallal hangosítás céljából. Ma indítottam volna neki egy 1 órás tesztüzemet, de 40 percbe sem telt, már jöttek is a rendőrök pattogni, hogy kapcsoljam ki. Azt szeretném megtudni, hogy ennek mennyi jogi alapja van? Utánanéztem, találtam egy forrást, miszerint "A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerint, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.". Nos nekem van indokom "zajt" (a Green Day még csak nem is zaj) okozni, sőt a házibulim napján annál inkább lesz, de a szomszéd akkor is ki fogja hívni a rendőröket, abban biztos vagyok. Mellesleg azt sem árulták el, hogy melyik szomszéd volt, így semmi esély megbeszélni vele.

2015. márc. 19. 15:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
98%
Tévedtem, mégis vannak rokonszenves emberek, akik jó tanácsokat adnak. Fogadd meg valamelyiket! :D
2015. márc. 19. 16:08
 12/23 anonim ***** válasza:
98%
Tudod ezek az eszközök szórakozóhelyekre vannak, nem egy családi házba. Igazuk van a szomszédoknak.,
2015. márc. 19. 16:58
 13/23 anonim ***** válasza:
98%
Komolyan érdekel, hogy mit bírsz hónapokig szervezni egy "házi"bulin.
2015. márc. 19. 17:48
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Remélem, valaki majd becsenget és a nyakadba borít egy vödör disznószart. Kis taknyosként nyilván vérig sértőnek érzed, hogy másokra is tekintettel kéne lenni, de majd emlékeztetnek rá, mikor a rendőrők sorra elkezdenek mindenkit igazoltani. Kis szerencsével előkerül 1-2 nylonzacskó is :)
2015. márc. 19. 18:49
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Illetve annyit elmondanék, hogy nem túl vicces dolog, mikor az ember fizet több százezret egy felszerelésért, és konkrétan nincs hozzá legális használati terület."

Dehogynincs. Ott van például az összes diszkó. Vagy a művházak. A mozi. A fesztiválok.

Az nem úgy van, hogy veszek egy motort, mert vehetek, aztán nem kell hozzá jogsi, mert végül is megvehettem. Engedély kell hozzá, hogy használhassam, ahogy a legtöbb nagy teljesítményű hangcucchoz is, ha ki akarod használni. A motort is tologathatod a kertben, ugye.

2015. márc. 20. 10:40
 16/23 A kérdező kommentje:
Az már tényleg röhej, hogy néhányan ennyire hülyének néznek. mintha nem értenék a hang terjedéséhez. Szakértő vagyok ember! Nem hasraütésre, vagy más hülyék ajánlására vettem a felszerelést, de majd pont én nem tudom, hogy a mély hang jobban terjed. A másik meg aki azt hiszi, hogy üvölt a rendszer. Jöjjön csak el, megmutathatom azt a hangerőt, és megértitek, hogy min problémázok én, és min nem kéne problémázniuk a szomszédoknak. Továbbá egy kis figyelem nem ártana annak, aki megmagyarázza, hogy nem dB-hez kötött, hogy egy előtte lévő emberkével kéne ezt megvitatnia, mert az meg azt írta. Na menjetek a p|csába mind. csak hülyéket találok itt, semmi értelme ilyen oldalra kérdést feltenni, azt hiszi a válaszoló, hogy most azért, mert meg van kérdezve tőle valami, nagyobb lehet a pofája, meg majd eldöntheti, hogy hány éves vagyok, mekkora IQ-val rendelkezek (bár ha ilyenektől várok segítséget, valószínűleg tényleg nem sokkal). Na elég is volt ebből. Írjatok amit akartok, már úgyse fogom nyomon követni a kérdést. Még utóljára, köszönöm szépen mindenkinek, aki bármiféle normális információval szolgált emberi hangnemben (magadra vetted? :D ejj de nagy az egód).
2015. márc. 21. 22:04
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Olyan frusztrált ezen az oldalon mindenki, komolyan.

Kérdezett valamit a csávó, páran normális választ adtunk, aztán meg mi vagyunk a genyók, meg az egoisták, mert nem azt mondtuk, amit a kérdező hallani akart.

Tényleg nem érdemes már kinyújtani a kezed, mert tőből leharapják...

2015. márc. 22. 02:12
 18/23 anonim ***** válasza:
92%
Nagyképű vagy és ezért nem viseli el az egód, hogy másként is történhetnek a dolgok mint azt elképzelted. Én elhiszem hogy tényleg nem érted hogy miért nem lehet lakott területen zajongani, az egoisták annyira hisznek a saját igazukban hogy azt tényként fogják fel és nem tudnak szembesülni a valósággal akkor sem, ha már egyszer rájuk pirítottak a hatóságok. Addig húzzák amíg tényleg meg nem kapják a büntetést és még akkor is nekik áll majd följebb. Tudom, találkoztam a típussal és megvan az oka amiért a rendőrök nem közlik a feljelentő nevét, az egoisták agresszívak ha nem úgy történnek a dolgok ahogyan elképzelték.
2015. márc. 22. 06:13
 19/23 anonim ***** válasza:
63%

#20: ez nem az egoizmus, ez az ostobaság. Már elnézést, de ugye akinek nem inge...

Most az, hogy a kérdező nem érti, mi a különbség a jog, és a lehetőség között, az megint egy másik kérdés.

Nyilván, vannak emberek akik nem értenek a szép szóból, mert nekik csak azért is igazuk van, de általában azért kezdenek el hisztizni, mert rettentő csalódottak, hogy valami nem sikerült, és az ezáltal fellépő frusztrációt úgy vezetik le, hogy megpróbálják aláásni a másik ember igazát.

Olyan ez, mint amikor az oviban kevés a legó, ezért a gyerekek váltásban játszanak, de az egyik kisfiú nem akarja odaadni, ekkor az óvónéni kiveszi a kezéből, és amikor senki nem figyel, visszaveszi magának erőszakkal, de aztán bedurcázik, ha sarokba állítják.

Ezt egyébként a legtöbb ember kinövi, de látjuk, ugye, hogy nem mindenki.

2015. márc. 22. 07:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
"egy órás tesztüzem" ezen besírtam 😁
2015. márc. 31. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!