Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaz az hogy csak azzal...

Igaz az hogy csak azzal foglalkozik a törvény ha egy férfi erőszakol meg egy nőt, de azzal már nem törődnek hogy egy vagy több nő erőszakol meg egy férfit?

Figyelt kérdés
Valami olyasmit olvastam vagy hallottam pár évvel ezelőtt hogy nincs olyan törvény ami alapján megbüntetnék a nőket ha férfiakat erőszakolnak... Igaz ez? Ha engem elkapna pár nő ismerősöm és akaratom ellenére magukévá tennének, nem foglalkoznának velem a rendőrségen, nem jelenthetném fel őket, de ha én tenném velük ezt akkor ők már feljelenthetnének?

2015. febr. 28. 10:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mert ha éjjel leütnek az utcán, aztán rámmásznak azt baromira élvezni fogom, tuti... Ha Sarka Kata tenné annak sem örülnék eszméletlenül. Pláne ha még el is kap valamit az ember.

Valóban nem jellemző, de nők is megerőszakolhatnak férfit, és ugyanúgy bünteti a törvény azt is.

2015. febr. 28. 14:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Pontosan, a törvény ma már nem tesz különbséget a nemek között, ma már nőneműek is elkövethetik a nemi erőszakot. De valóban ez nem volt mindig így, mert a kégebbi btk-ban a nemi erőszak elkövetője csak féfi lehet. Tehát a kérdésre az a válasz, hogy nem, nem igaz, "hogy a törvény csak azzal foglakozik, ha egy férfi erőszakol meg egy nőt..."
2015. febr. 28. 16:36
 13/13 anonim ***** válasza:

A Btk. pontosan így fogalmaz:

" Aki mást szexuális cselekményre vagy annak eltűrésére kényszerít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Sehol nincs utalás sem az elkövető, sem a sértett nemére. Sőt az elkövetőnek nem is kell közvetlenül részt vennie a cselekményben. Ha például valaki maszturbálásra kényszerít, az is ebbe a kategóriába esik.

2015. febr. 28. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!