Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Használhatok-e, és ha igen,...

Használhatok-e, és ha igen, milyen esetben használhatok jogosan (jogos önvédelemből kifolyólag) gáz-riasztópisztolyt?

Figyelt kérdés

Paprika (pepper) van beletöltve, nem lő ki szilárd halmazállapotú anyagot. Visszavonásig érvényes fegyverviseléi engedélyem van rá.

(Röhm RG 89 N)

Tud-e valaki esetleg hatályos, vonatkozó jogszabályt küldeni?

2015. febr. 23. 19:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

de az csak spray, gondolom

nekem röhm rg 89 N-em van, 120 mg pepper egyébként nem hiszem hogy az a "kaliber", amit nem éreznek meg... (egy korábbi válaszadó írta)

2015. febr. 24. 20:20
 12/18 anonim ***** válasza:

"Nekem olyan van hogy cn-cs spray, 50 ml antihunder a neve."

Kedves névtelen hozzászóló, 100 milligramm CN, és 150 milligramm CS töltetű gázsprayval nem okos dolog zárt térben fújkálni, mert abban ekkora mennyiség van. :)

Egyébként Antuhund, és a Klever a gyártója, van nekem is és én meg egy irodában próbáltam ki mennyire csíp. Nem volt őszinte a mosolyom. Nem lakásvédelemre való. :D

2015. febr. 25. 15:35
 13/18 anonim ***** válasza:

"nekem röhm rg 89 N-em van, 120 mg pepper egyébként nem hiszem hogy az a "kaliber", amit nem éreznek meg"

Csak egyszer mondom el, mert ilyenekből szokott felesleges vita, sőt veszekedés kerekedni, aztán azt használsz ami neked jólesik.

A PV töltények hatása nem mindenkinél megfelelő, vannak olyan emberek akiket lőhetsz vele semmi bajuk nem lesz tőle, tapasztalat.

A CN-től CS-től főleg ha keverve van bárki összegörnyedve fog visítani, ez is tapasztalat.

Tudom kételkedsz benne, azért én elmondtam, hátha lecseréled a PV töltényeidet jóval hatásosabbakra.

2015. febr. 25. 15:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves Caution!

Eddig nem hallottam CN-CS keverék töltényről, de ha ez így van a PV esetében (azt már hallottam egyébként, hogy kommandósokat, speciális egységek tagjait stb. "tréningezik" ennek az "elviselésére"), akkor bizonyosan cserélni fogom. Köszi!

2015. febr. 25. 17:47
 15/18 anonim ***** válasza:
39%
Igen kérdező gáz spray inhalt cn cs van rá írva kutyariaszó spray.
2015. febr. 25. 23:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Olyanról én se hallottam vennék ha vólna. Lehet arra gondólt vegyesen tárazza ? bocs a belevauért.
2015. febr. 25. 23:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Gázspray-ből rengeteg féle van. Vegyes tárazásról már én is hallottam, de nekem úgy jött ez le, mintha 1 töltényben lenne CN és CS hatóanyag, tehát nem vegyes tárazásról (2-féle töltényt veszek és minden második CS, ugyanígy CN, hanem 1 csomagot veszek és mind a 6 töltény a revolverben vegyesen tartalmazza mindkét hatóanyagot)
2015. febr. 26. 06:48
 18/18 anonim ***** válasza:
Félreértettél Kérdező, egy ilyen, egy olyan, mint ahogy a 33%-os fórumozó írta. Gázspray van kevert hatóanyaggal, gáztöltény is, talán Orosz vagy Ukrán gyártmány nem tudom pontosan. Amit itthon lehet venni az nem kevert, (Wadie, Umarex) így marad a vegyes tárazás ami mehet úgy is, hogy CN,CS ,PV, az ember úgysem egyet lő ha helyzet adódik, egy ilyen tripla kombináció pedig nagyon valószínű hogy bárkit megállít.
2015. febr. 26. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!