Használhatok-e, és ha igen, milyen esetben használhatok jogosan (jogos önvédelemből kifolyólag) gáz-riasztópisztolyt?
Paprika (pepper) van beletöltve, nem lő ki szilárd halmazállapotú anyagot. Visszavonásig érvényes fegyverviseléi engedélyem van rá.
(Röhm RG 89 N)
Tud-e valaki esetleg hatályos, vonatkozó jogszabályt küldeni?
de az csak spray, gondolom
nekem röhm rg 89 N-em van, 120 mg pepper egyébként nem hiszem hogy az a "kaliber", amit nem éreznek meg... (egy korábbi válaszadó írta)
"Nekem olyan van hogy cn-cs spray, 50 ml antihunder a neve."
Kedves névtelen hozzászóló, 100 milligramm CN, és 150 milligramm CS töltetű gázsprayval nem okos dolog zárt térben fújkálni, mert abban ekkora mennyiség van. :)
Egyébként Antuhund, és a Klever a gyártója, van nekem is és én meg egy irodában próbáltam ki mennyire csíp. Nem volt őszinte a mosolyom. Nem lakásvédelemre való. :D
"nekem röhm rg 89 N-em van, 120 mg pepper egyébként nem hiszem hogy az a "kaliber", amit nem éreznek meg"
Csak egyszer mondom el, mert ilyenekből szokott felesleges vita, sőt veszekedés kerekedni, aztán azt használsz ami neked jólesik.
A PV töltények hatása nem mindenkinél megfelelő, vannak olyan emberek akiket lőhetsz vele semmi bajuk nem lesz tőle, tapasztalat.
A CN-től CS-től főleg ha keverve van bárki összegörnyedve fog visítani, ez is tapasztalat.
Tudom kételkedsz benne, azért én elmondtam, hátha lecseréled a PV töltényeidet jóval hatásosabbakra.
Kedves Caution!
Eddig nem hallottam CN-CS keverék töltényről, de ha ez így van a PV esetében (azt már hallottam egyébként, hogy kommandósokat, speciális egységek tagjait stb. "tréningezik" ennek az "elviselésére"), akkor bizonyosan cserélni fogom. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!