Létezik olyan, hogy a tb tartozás elévül?
Figyelt kérdés
2000.07.01-tôl 2002.10.31-ig nem dolgoztam ès a tb-t nem fizettem magam utàn. Elôtte 1998 dec-tôl 2000 jùni vègèig dolgoztam, majd 2002 nov.-tôl màig folyamatos munkaviszonyom van . Soha nem kaptam èrtesìtèst vagy felszólìtàst a tartozàsról. Elèvült vagy mèg követelhetik a tartozàs rendezèsèt ?2015. febr. 23. 12:44
1/7 anonim válasza:
Nem ellenőriznek folyamatosan mindenkit.
Majd akkor fog ez kiderülni, amikor te kerülsz sorra, és téged ellenőriznek.
És nem akarlak elkeseríteni, de kétéves tartozás 14 év után milliós nagyságrendű lesz.
3/7 anonim válasza:
Egy 13 éves tartozás már rég elévült! A mostani (azóta) szigorított szabályzás szerint is elévül a köztartozás hat év után.
4/7 anonim válasza:
agától semmi nem évül el. Elévültetni kell. Ez egy forma kérelem. 5 + a tárgyév után. De ha eddig nem kaptál róla semmilyen kimutatást, akkor nincs tb tartozásod. Az önkormányzat fizette az ember után akkoriban. Utána szüntették meg ezt, nem olyan rég lehet kiesni a társadalombiztosításból.
5/7 anonim válasza:
4-es válaszolónak: Az önkormányzatok szociális osztályán kell kérvényezni, hogy átvállalják az álláskereső TB-fizetését, annyi változás van, hogy már nem alanyi jogon, hanem szociális rászorultsági alapon jár. Ha az egy háztartásban élők jövedelme nem éri el egy bizonyos összeget, akkor vállalják át.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat.
2015. febr. 24. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!