Az bűncselekménynek minősül, ha valaki romának nem akarja eladni a házát?
Figyelt kérdés
Példának okáért meg van hirdetve a ház, és a roma jelentkezőt elutasítja a tulajdonos faji alapon.2015. febr. 17. 13:59
1/7 anonim válasza:
Nem bűncselekmény, másrészt nehéz lenne bizonyítani, hogy közrejátszik a származása.
Egyébként meg nagyon helyes, nem kell a szomszédokkal kib aszni.
2/7 anonim válasza:
Nem kell kihangsúlyozni, nehogy vádaskodjanak, de annak adod el akinek akarod. Csak ha haragszol a szomszédra, akkor érdemes svédeknek eladni.
Én mikor kiadtam a lakásom, akkor sem adtam volna ki norvégoknak. Adják ki neki, költözzenek melléjük a liberálisok meg a jogvédők.
3/7 anonim válasza:
Ennyire nem kell túlgondolni. Megmutatod nekik a házat (remélhetőleg nem akarnak utána betörni) és ha keres akkor mondd azt, hogy valaki többet ajánlott érte.
4/7 anonim válasza:
Az eladó választhat, hogy kinek adja el, szóval önmagában ezzel nem lehet mit csinálni.
De, ha közli az eladó, hogy ez az indok, akkor diszkriminatív. (Nem bűncselekmény, hanem polgári jogi kategória.)
5/7 anonim válasza:
Nem kell azt mondani,hogy "azért nem adom el neked,mert roma vagy." és akkor nincs patália. Nem vagy köteles az első érdeklődőnek eladni,sőt annak se,aki +5milliót adna ajándékba az eredeti vételáron felül.
7/7 anonim válasza:
Simán megmondhatod, hogy cigánynak nem adom el. Továbbra is teljesen legális, a diszkrimináció igaz, de kit érdekel? Mi lesz, nem leszek az év poltikai korrektség bajnoka? Leszarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!