Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A férj kidobhatja a saját...

A férj kidobhatja a saját házából a feleségét gyerekestől, ha kiderül hogy nem övé a kicsi?

Figyelt kérdés

2015. febr. 17. 11:28
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
93%

"Mondjuk ez hatalmas tévedés. A jegyzőnél kell kényszer kijelentést kérni és már nem is laknak ott."

1. AMÍG össze vannak házasodva, ADDIG nem lehet kényszerkijelenteni a feleséget.

2. A gyereket eleve nem jelentheti ki az apa.

3. Amíg a bíróságon nincs HIVATALOS határozat arról, hogy nem a férj az apa, addig annak számít - az ilyen-olyan apasági tesztek nem érvényesek.

2015. febr. 17. 11:55
 12/41 anonim válasza:
87%
Azért azt vágjátok, hogy mindenkit lepontoz, aki azt mondja, hogy NEM :D
2015. febr. 17. 11:56
 13/41 anonim ***** válasza:
64%

Így van, ahogy 9. írja.

Én ilyen esetekben azt nem értem soha, hogy miért házasodik össze 2 olyan ember, ahol már az elején sem működik a kapcsolat, már akkor jelen van a megcsalás? Azt nem hiszem el, hogy ha megfelelően megismerték egymást a házasságkötés előtt, akkor nem érezte mindkét fél, hogy nem kellene összekötni az életüket. Ugyanolyan hibás mindkettő, nem csak a nő! Benn a pakliba, hogy a kedves férj is félrelépett már, csak annak nem lett ilyen következménye. Vagy ki tudja...

2015. febr. 17. 11:57
 14/41 anonim ***** válasza:
2015. febr. 17. 11:59
 15/41 A kérdező kommentje:
Sok feleség délben megharagszik a férjére és este már ki is pakolja a holmijait az ajtó elé. Akkor ők hogy csinálják?
2015. febr. 17. 12:02
 16/41 anonim ***** válasza:
92%
Úgy, hogy a kedves férjben fel sem merül, hogy nem tehetne meg az asszony
2015. febr. 17. 12:04
 17/41 anonim ***** válasza:
86%

"Látom sokan úgy gondolják, hogy Magyarországon van nőkre vonatkozó törvénykönyv, meg férfiakra vonatkozó törvénykönyv."

Nem, nem gonduljuk úgy, éppen ezért neked is a törvény által biztosított jogi lehetőségeid vannak ebben az ügyben, ugyanúgy, mint ahogy egy nőnek lennének.

Vagy neked például nem tűnik logikusnak és egyben jogosan elvárhatónak, hogy ha ez a szándékod, akkor első lépésként bizonyítani kell, hogy a gyereknek valóban nem te vagy a biológiai apja?

2015. febr. 17. 12:14
 18/41 A kérdező kommentje:
Nem a férjnek nem kell bizonyítania semmit.
2015. febr. 17. 12:16
 19/41 kovpet ***** válasza:
91%

"Sok feleség délben megharagszik a férjére és este már ki is pakolja a holmijait az ajtó elé"

Hány ilyet hallottál a való életből? Mert én csak viccben hallottam meg filmben láttam ilyet.

A valóságban a férfi rendőrt hívhat ilyenkor és a segítségével szépen visszapakolhatná a dolgait.

2015. febr. 17. 12:20
 20/41 anonim ***** válasza:
83%

A törvény mindenkire ugyan úgy vonatkozik. De nem bemondásra, jól is néznénk ki. Ha valamit állítasz, azt bizonyítani kell. Amúgy meg, ha ilyen penge vagy a témában, minek írtad ki a kérdést? Szidni a nőket meg provokálni? Biztosat úgyis csak ügyvéd tud mondani.

Amúgy tényleg képes lennél kidobni a gyerekedet? Még ha vér szerint nem is az, de eddig szeretted, nevelted, a szemed előtt nőt, fejlődött. Ez pik-pakk elmúlt?

2015. febr. 17. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!