A férj kidobhatja a saját házából a feleségét gyerekestől, ha kiderül hogy nem övé a kicsi?
"Mondjuk ez hatalmas tévedés. A jegyzőnél kell kényszer kijelentést kérni és már nem is laknak ott."
1. AMÍG össze vannak házasodva, ADDIG nem lehet kényszerkijelenteni a feleséget.
2. A gyereket eleve nem jelentheti ki az apa.
3. Amíg a bíróságon nincs HIVATALOS határozat arról, hogy nem a férj az apa, addig annak számít - az ilyen-olyan apasági tesztek nem érvényesek.
Így van, ahogy 9. írja.
Én ilyen esetekben azt nem értem soha, hogy miért házasodik össze 2 olyan ember, ahol már az elején sem működik a kapcsolat, már akkor jelen van a megcsalás? Azt nem hiszem el, hogy ha megfelelően megismerték egymást a házasságkötés előtt, akkor nem érezte mindkét fél, hogy nem kellene összekötni az életüket. Ugyanolyan hibás mindkettő, nem csak a nő! Benn a pakliba, hogy a kedves férj is félrelépett már, csak annak nem lett ilyen következménye. Vagy ki tudja...
"Látom sokan úgy gondolják, hogy Magyarországon van nőkre vonatkozó törvénykönyv, meg férfiakra vonatkozó törvénykönyv."
Nem, nem gonduljuk úgy, éppen ezért neked is a törvény által biztosított jogi lehetőségeid vannak ebben az ügyben, ugyanúgy, mint ahogy egy nőnek lennének.
Vagy neked például nem tűnik logikusnak és egyben jogosan elvárhatónak, hogy ha ez a szándékod, akkor első lépésként bizonyítani kell, hogy a gyereknek valóban nem te vagy a biológiai apja?
"Sok feleség délben megharagszik a férjére és este már ki is pakolja a holmijait az ajtó elé"
Hány ilyet hallottál a való életből? Mert én csak viccben hallottam meg filmben láttam ilyet.
A valóságban a férfi rendőrt hívhat ilyenkor és a segítségével szépen visszapakolhatná a dolgait.
A törvény mindenkire ugyan úgy vonatkozik. De nem bemondásra, jól is néznénk ki. Ha valamit állítasz, azt bizonyítani kell. Amúgy meg, ha ilyen penge vagy a témában, minek írtad ki a kérdést? Szidni a nőket meg provokálni? Biztosat úgyis csak ügyvéd tud mondani.
Amúgy tényleg képes lennél kidobni a gyerekedet? Még ha vér szerint nem is az, de eddig szeretted, nevelted, a szemed előtt nőt, fejlődött. Ez pik-pakk elmúlt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!