Jogilag mi teremt lehetőséget cégeknek egyoldalú szerződésmódosításokra, és én magánszemélyként miért nem tehetem meg ugyanezt?
Jó példa a T, akiktől minden hónapban kapok SMS-t, hogy változtak a szerződési feltételek, vagy elfogadom, vagy kiszállhatok, ha úgy tetszik.
Ha én kötöttem velük egy szerződést, akkor azt ők miért változtathatják kényükre-kedvükre? Fordítva miért nem működik? Ha én küldenék nekik egy SMS-t, hogy módosítom a szerződést, és holnaptól ingyen telefonálhatok, akkor jót röhögnének valószínűleg.
Persze ez csak példa, ugyanez megfigyelhető a bankszektorban, online szolgáltatásoknál stb. Miért nem egyenlő a két fél egy szerződésben?
Ők a szolgáltatók, valamit adnak, de már nem akarják vagy tudják ugyanolyan feltételekkel adni, mint korábban, emiatt változtatnak; te pedig vagy elfogadod vagy nem, s ha nem, akkor sem köt a hűség vagy hasonlók.
Te azért nem változtathatsz egyoldalúan, mert te szolgáltatás igénybe vevője vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!