Nemzetközi vizeken nincs törvény? Ha van akkor melyik országé?
Gondolom vannak nemzetközi egyezmények, melyek szabályoznak bizonyos dolgokat (például hajózás biztonsága, ne lehessen hulladéklerakónak használni az óceánokat), de a nemzetközi vizek lényege éppen az, hogy egyik országhoz sem tartozik, nincs felette szuverenitása.
A hajók fedélzetén annak az országnak a törvényei érvényesek, ahova be van jegyezve (ezt zászlóval is kell jelezni).
hát nem sokkal lettem okosabb.extrém esetekre lettem volna kíváncsi.például ha nem hajón hanem általad tákolt úszó alkalmatlanságon kimész az óceán közepére arrajön valaki te meg pl megölöd akkor mi van?letartóztathatnak?kik? igen tudom nagyon untakozom így szombat este:) csak kíváncsi vagyok
"Nemzetközi vízeken is azok a törvények vonatkoznak rád amilyen állampolgár vagy. Persze az megint más hogy az a hajó amin utazol az milyen zászló alatt van bejegyezve"
na tegyük fel hogy holland vagyok és legálisan füvezhetek a hajóhoz tartozó ország törvényei ezt viszont tiltják.akkor mi van?
A nemzetközi jog szerint a hajók uszó területrészei (portion du territoire) annak az államnak, amelyhez nemzetiségök szerint tartoznak és melynek lobogóját viselik.
De ugyanakkor meg kell felelned az hazád törvényeinek is.
Tehát hiába vagy egy holland hajón, mint magyar nem füvezhetsz, de csak a magyar törvényeknek felelsz érte. tehát ha füvezel egy holland hajón (igazából már csak a holland állampolgárok füvezhetnek Hollandiában) és valaki lekamerázza, feljelent Mo-n akkor magyar eljárás indulhat ellened. Ez persze elmélet, a valóság hogy az van amit a kapitány mondd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!