Az zsarolás ha egy cégnél valakit úgy akarnak "önkéntes" távozásra rávenni, hogy jóval a pozíciója alatti "kuli" munkákat csináltatnak vele?
Például azért mert nem akar a cég végkielégítést fizetni az illetőnek.
Egyáltalán mikortól zsarolás a zsarolás, az ilyen jellegű "kimondatlan" is az vagy ahhoz hogy valami zsarolásnak számítson ki kell mondani?
Hogy lehet az ilyesmit bizonyítani?
nem az.
az ilyet legálisan megtehetik.
nálunk az egyik srác munka közben sérvet kapott,elment táppénzre,visszajött 1 évig nem emelhetett egy olyan munkakörben ahol egész nap emelgetni kell raktáros,ezért berakták csak nők közé pénztárosnak.
megpróbálta csinálta,de 2 hét után felmondott.
amit meg velem csináltak.
ott voltam a cégnél már 2 éve-a legrégebben ott dolgozó-ezért emelni kellett volna a fizum.
ezért elkezdtek addig ide oda rakosgatni a kirendeltségek között-benzinpénz persze nuku és azért nem mindegy,hogy napi 10km,vagy napi 40km az utazás-amíg meghúztam egy számomra az új hely miatt ismeretlen és még szokatlan targonca oldalán a festést munka közben és azonnali hatállyal megkaptam a felmondást.
"Ez nem zsarolás, akkor valamit követelnének azért, hogy más valami ne derüljön ki vagy ne történjen meg."
valami ne történjen meg - > a végkielégítés kifizetése
valamit követelnének - > hogy mondj fel, és mondj le a pénzedről
" munkának meg azt adnak ki neki, amihez megvan a képesítése"
És ha jóval a képesítése alatti munkát adnak neki?
Akkor megvan ahhoz is a képesítése, amíg nem ütközik a munkaszerződésébe, bármilyen munkát adhatnak neki.
Ez nem zsarolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!