A közmunka helyetti közérdekű önkéntes tevékenységet be kell jelenteni a Munkaügyi Központhoz, és hogyan kell igazolni?
Mivel nem tudtak közmunkát felajánlani, elmentem egy másik város önkormányzatához KÖZÉRDEKŰ ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉGRE, hogy az FHT éves felülvizsgálatára meglegyen a 30 napon. A kérdésem az, hogy én most járok oda önkénteskedni, de ezt be kell jelenteni a Munkaügyi Központba? Ha igen, akkor van erre valami formanyomtatvány? Vagy elég csak utólag a felülvizsgálatnál? És akkor, ha megvan a 30 nap, hogyan kell igazolni?
Tiszta káosz van a fejemben, semmit sem értek, hiába olvastam már át többször a civil információs portált...:(
Kell regisztrációs szám az adott szervezetnek, ezt az önkormányzat tudja, aki az FHT-t intézi, ott kell megkérdezni.
Bejelenteni nem kell, bár nem árt.
Nincs formanyomtatvány az igazolásra, a foglalkoztató szervezet állítja ki az igazolást.
Ha közeleg az egy év, küldenek végzést felülvizsgálatról. Oda kell vinni az igazolást.
Köszönöm. Az a probléma, hogy ennek az önkormányzatnak a társulása (hulladékgazdálkodás), ahol vagyok, nincs jegyezve a Civil.pont.hu-n.
Ez probléma? Csak olyan szervezetekhez lehet elmenni önkéntesnek, akik itt jegyezve vannak?
Ezt sajnos nem tudom, hogy a regisztrációs szám egyezik-e vele.
Be kell menni az önkormányzathoz, és konkrétan megkérdezni, hogy azt a szervezetet elfogadják-e!
3: Pontosan!
Csak ezeknél a szervezeteknél lehet elvégezni az FHT-ért kért munkát:
[link] .
És őnekik van rutinjuk önkéntesek fogadásában, a jogi részt is tudják. Vagy szerződést és a teljesítésről igazolást adnak, vagy alkalmanként igazolják a 30 napot.
Az önkéntességgel teljesítés azért is jó, mert nem kell 30x 8 órát dolgozni, az önkéntes munkát nem teljes munkaidőben mérik.
Meg mert rugalmasabb és könnyebben tudsz mozogni kedvedre való szférában, és akár több munkahelyen is szerezhetsz ezáltal kapcsolati tőkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!