Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtagadhatja-e az orvos,...

Megtagadhatja-e az orvos, hogy láthassam a rólam készült ultrahang vagy épp röntgenfelvétel képét? Ilyen esetben tehetek valahol panaszt, vagy csak azt van jogom látni amit ő megmutat?

Figyelt kérdés

2015. jan. 27. 16:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Még csak a helyzetet se tudom elképzelni. Hogy lehettek olyan pozícióban, ahol az orvos( aki ugye nem ért a szakmájához) látja a monitort te meg nem? Amúgy ha valami konkrét dologra voltál kíváncsi, miért nem kérdezted meg, ahelyett hogy elkezdtél volna azért pattogni, hogy mutassa meg neked? Én készséggel elhiszem, hogy értesz hozzá, de ez nincs a homlokodra tetoválva (gondolom).
2015. jan. 27. 17:58
 12/18 A kérdező kommentje:

Sosem voltál ultrahangon? Fekszel az ágyon, az a paraszt meg melletted ül és nézi a monitort. Kb harminc fokot fordítania kellene rajta, ahhoz hogy láthasd.

Ezt nem teszi meg mert leszakadna a kis keze. Meg őszerinte te úgysem tudod mit kell ott látni. Szerintem épp ő nem tudta. Kórelőzményben szó sem volt egy korábbi léprupturáról. Én tudtam mit keresek, ő nem. De ne erről nyissunk már vitát, ki mit tud és ki mit akart látni. A kérdés csak az joga van-e megtagadni és tehetek -e panaszt valahol, ha ez megtörtént?

2015. jan. 27. 18:09
 13/18 anonim ***** válasza:

Az adott kórház betegjogi képviselőjénél vagy az igazgatónál tehetsz panaszt, de most megmondom, hogy ki fognak röhögni.

A másik dolog, kedves kérdező, nincs neked szád? Oké amit látni akartál nincs benne a kórtörténetedben, de akkor miért nem mondtad?

Én alapvetően megértem, hogy ezzel téged megsértettek, de az átlag eü dolgozónak van annyi baja, hogy nem föltétlen ér rá a beteg minden kényével-kedvével foglalkozni. Ez természetesen nagyon nem jól van így. De üdv a magyar egészségügyben. Ha törődést is akarsz az ellátás mellé, akkor menj magánrendelésre.

Gondolom erre az lenne a válaszod, hogy csak egy mozdulat lett volna. Igen csak annyi lett volna, de az orvos szemszögéből te csak egy újabb okoskodó páciens voltál. Én dolgoztam ebben az állami egészségügynek nevetett pokolban. Hát az ellenségemnek se...

2015. jan. 27. 18:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Természetesen jogod van látni, ám nem feltétlenül vizsgálat közben, amennyiben az a vizsgálatot zavarhatja.

(márpedig nem minden monitor nyújt 180 fokos betekintési szöget...)

Az, hogy miért nem 100%-os a kórelőzményed nem értem, de ezt hagyjuk, nem tartozik rám.

Betegjogi képviselőhöz fordulhatsz természetesen, ez minden kórházban és rendelőben ki van írva ki és mikor fogad.

Viszont kérdező, tisztázzunk le valamit, csak mert ez nem tiszta nekem:

Tehát te ultrahang közben, megkérted az orvost, hogy látni szeretnéd az UH képét, ő pedig azt mondta (bármilyen formában, ez most mindegy): nem?

2015. jan. 27. 19:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Hidd el kedves kérdező, hacsak nem vak az orvos, egy rupturának a nyomát észre fogja venni, ha nem azt keresi akkor is.

Miért nincs egyébként a kórelőzményben? Lerúgták a léped, és nem mentél vele orvoshoz nehogy bajod legyen belőle? Akkor meg honnan tudod, hogy megrepedt a léped?

2015. jan. 27. 21:54
 16/18 anonim ***** válasza:

a magándoki még oda is adja neked és haza viheted nézegetheted vagy amit akarsz.

ha ilyesmire van szükséged és fontos neked,plusz megteheted akkor fizetsz érte.

2015. jan. 27. 23:06
 17/18 A kérdező kommentje:

"Tehát te ultrahang közben, megkérted az orvost, hogy látni szeretnéd az UH képét, ő pedig azt mondta (bármilyen formában, ez most mindegy): nem?"

Igen így van. Nekem jó lett volna egy későbbi alkalommal is visszanézni, vagy ha képet csinál róla. Nem föltétlen a vizsgálatot akartam zavarni, hanem azt kértem láthassam. Ezt ő megtagadta. Ennyi történt.

2015. jan. 29. 05:49
 18/18 A kérdező kommentje:

"Miért nincs egyébként a kórelőzményben? Lerúgták a léped, és nem mentél vele orvoshoz nehogy bajod legyen belőle? Akkor meg honnan tudod, hogy megrepedt a léped?"

Mert sosem járok orvoshoz. kb 15 éve voltam utoljára. Nem rúgták le, közúti balesetből származik ahol én a kerékpáros voltam, max az autósnak lehetett volna baja belőle.

A lépruptúrát nagyon nehéz bármivel is összetéveszteni, mert először észre sem veszed. Fájni már csak akkor kezd mikor a burok alatti nyomás elért egy bizonyos határt. De most nem szeretnék itt oldalakat gépelni az egyéb tünetekről, ne haragudj. Hidd el hogy nem lehet mással összetéveszteni.

2015. jan. 29. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!