Szerintetek melyik a nagyobb bűn? A gyilkosság vagy a korrupció?
Figyelt kérdés
A gyilkos 1 ember életét veszi el.
A korrupció viszont rengeteg embert károsít meg.
2015. jan. 21. 15:25
11/16 anonim válasza:
Most mindenképpen azt akarod, hogy azt mondjuk, hogy a korrupció az nagyobb bűn?
12/16 A kérdező kommentje:
Nem akarok én semmit.
Csak felvázoltam a dolgokat.
Mindenki döntse ki-ki maga,ahogy érzi.
2015. jan. 21. 17:10
13/16 anonim válasza:
12: Pedig nagyon úgy tűnik, hogy szerinted a korrupció a nagyobb bűn. Miért írtad ki a kérdést, ha másnak a véleményére nem vagy kíváncsi?
15/16 anonim válasza:
Pl Ázsiában általában a korrupció. Itt és nyugatabbra a gyilkosság, de csak ha közvetlenül. Nézd meg, hogy megveti a társadalom egységesen a gyilkosokat, míg a korrupt embereket nem.
Nem számít hány embert érint a döntésed. A jogrendszer lényege az, hogy eltávolítson a tetteid következményeitől. Így pl. egy hadsereg fejeként nyugodtan küldheted halálba az embereket anélkül, hogy bárki megszólna - sőt akár még ki is tüntethetnek(béke Nobel díj).
16/16 anonim válasza:
Lelősz egy embert, azt nem feltétlen gyilkosság meg sokat megmentesz vele, legalábbis én így fogtam katonaként. Ilyen esetben a gyilkosság nem bűn és nem zártak érte börtönbe, teszem fel ha már idehaza betörök valahova és lelövök valakit, az már gyilkosság, most lényegtelen hogy nekem nincs lelkiismeretfurdalásom és nem küszködök olyan problémával hogy embert öltem és nem tudom feldolgozni, a lényeg hogy az gyilkosság. (Azt hozzáteszem hogy nem török be sehova, nem lövöldözöm és már nincs is fegyverem mióta nem vagyok katona, még mielőtt valaki azt feltételezné)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!