A menekült-státusz kérelmezése hogy indul? A nagykövetségnél vagy majd csak az adott országban?
+ és ha olyan országba megyek, amelynek nincs nagykövetsége itt? (pl Nicaragua, Costa Rica stb)? Akkor mi a teendő?
Van erre valami általánosan bevett gyakorlat?
EU-s állampolgárként menekült akarsz lenni Nicaraguában? :D Körberöhögnek és megölnek öt perc alatt..
Gondolom nem tetszik orbán meg az internetadó és kitaláltad hogy Nicaraguában kolbászból van a kerítés.
nem, nem szó nincs erről. pontosan ismerem az ottani helyzetet, mivel nem egyszer voltam ott.
csak az a helyzet h itt bele nyúltam úgymond "a nagyok" érdekeibe, és próbálnak minden eszközzel kicsinálni. nyilván nehéz a bizonyítás, na de amikor már a sokadik eljárást varrják a nyakamba úgy a semmiből, akkor elnézést, de nem akarom hagyni magam eltenni a frászba (jó hát az más kérdés, h uniós ország így meg úgy, de hát íme az én példám, és nyilván még sokaké, hogy az a bizonyos jogállam mennyire is jogállam ... tudnék mesélni izgalmas összefüggéseket, de akkor még több eljárásba kavarnának bele, szal inkább nem)
Menekült státuszt biztosan nem fogsz kapni.
De attól természetesen még kiköltözhetsz másik országba. Ennek semmi akadálya. Érdeklődj az adott ország képviseletén, hogy mik a kiutazás és a munkavállalás feltételei.
na azért ... voltam én már Panamában pl, és Costa Ricában is, és most nem a nyomornegyedekre gondolok, de nagy átlagban szívesen cserélnék velük.
(egyébként volt olyan nagykövetség, ahol kicsit se fogták a hasukat, de ötletük se volt, mindössze annyi, hogy hát ismerik jól az itteni korrupciót szal csak sajnálni tudnak, de javasolni semmit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!