Magyarországon szabad olyan éttermet nyitni, ahol "Európában nem szokványos" húsokkal készítik az ételeket?
Szóval kutya, vagy giliszta?
Nos ilyet nem valószínű (szerencsére).
Jogszabály nem engedi, de mint mindenre találnak az emberek megoldást, pl. A kínai éttermekben(nem a kínai v. vietnámi büfék, gyorséttermekben) azok az étlapon szereplő dolgok ezek a "nem szokványos húsból" készült ételek, aminek nincs angol vagy magyar megfelelóje, általában az étlap végén vagy külön oldalon vannak felsorolva, és az ár sem szerepel mindig mellettük. Ha nem olyan társasággal vagy(nincs köztetek ázsiai), vagy ha nem ismernek, akkor nem hozzák ki, kedélyesen azt mondják, hogy nem lehet, nem tudnak most olyat, ha nagyon erősködik a vendég, úgysem érti mi van oda írva, akkor kap valami mást. Így kerülik a lebukást.
A kínairól biztosan tudom, hogy így megy, de állítólag az indiaiaknál is van hasonló, de ott külön étlap van, azt akárki nem kapja meg.
Nincs az a pénz, amiért Buksit megenném személyszerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!