Jogában áll emiatt beperelni?
Figyelt kérdés
Szóval a barátnőmmel meséltünk egymásnak perverz történeteket, majd az anyja meglátta és most azzal fenyeget, hogy megy a rendőrségre. Van ehhez joga, követtem el ezzel bűncselekményt?2015. jan. 19. 15:08
1/6 anonim válasza:
Jogában áll perelni bárkinek bármiért, a kérdés hogy nyerhet-e. Hány éves vagy, és hány éves a lány?
2/6 A kérdező kommentje:
Első, én mindjárt 17, a lány pedig 15.
2015. jan. 19. 15:27
3/6 anonim válasza:
A beszélgetés (témától függetlenül) nem bűncselekmény. A barátnőd anyja persze felkeresheti a rendőrséget, de mivel bűncselekmény nem történt, így a rendőrség sem foglalkozni az üggyel.
4/6 A kérdező kommentje:
Valahogy sejtettem... :D Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 19. 15:43
5/6 anonim válasza:
Ha 18+ lennél, ő pedig 14 éves kor alatt, akkor lehet olyan durvát írni, ami miatt kiskorú megrontásáért sikeresen perelhetnek. De így esélytelen.
6/6 anonim válasza:
#3: "A beszélgetés (témától függetlenül) nem bűncselekmény."
Ez azért nem teljesen igaz. Pl ha arról beszélgetsz valakivel, hogy hogyan fogjátok megölni a szomszédot, az gyilkosság előkészülete. Aztán pl csalásnak számít, ha mással arról beszélgetsz, hogy az egyik általad árult tornacipő nem is hamisítvány. És van még jópár, amik alapján lehet az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!