Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány métert tehetek meg a...

Hány métert tehetek meg a bejelentett lakcímemtől okirat nélkül?

Figyelt kérdés
Csak hivatalos adat érdekel. Egy valóságban megtörtént probléma (ami itt nem publikus) miatt kérdezem.
2015. jan. 14. 21:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok róla, hogy van ilyen határ. Akár a kapud előtt is igazoltathatnak.
2015. jan. 14. 21:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Személyi igazolvány nélkül semennyit.Ha kilépsz az ajtón már igazoltathatnak.
2015. jan. 14. 21:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan azt hiszed hogy ez méterre van meghatározva? :) Ne viccelj..

Mindig nálad kell, hogy legyen.. Teljesen mindegy, hogy a szomszéd utcában vagy más megyében vagy.

2015. jan. 14. 22:00
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak mert valaki írt korábban olyat, hogy van valami nem tudom hányszáz méteres szabály, nem tudom, én ehhez nem értek. Az eset, ami történt ezért is volt furcsa, mert vizuálisan meg tudtam mutatni a rendőrnek, hogy én "onnan jöttem ki, és ott lakom", de nem érdekelte, honnan jöttem ki, csak a papírokat akarta látni. De tanultam az esetből, mostantól székelni is a személyimmel megyek! :)
2015. jan. 14. 22:00
 5/13 anonim ***** válasza:
Hivatalosan semennyit, de igazolásra természetesen van egyéb lehetőség is mint egy okmány. Különben fővesztés terhe súlytaná akinek ellopják, elveszti egy lakástűzben vagy elhagyja a dokumentumait? Egy jogosítvány pillanatnyi hiánya jóval komolyabb probléma, mert annak van kiszabott büntetési tétele.
2015. jan. 14. 22:03
 6/13 anonim ***** válasza:

És az elvesztett dokumentumok pótlása nem úgy történik, hogy házhoz megy az egéz okmányiroda...

És mi van ha mindened elveszted, mert elég az egész házad, azt mivel igazolod ki vagy, hogy kapsz új személyit?

Anyakönyvi kivonattal!

Azt hogy kéred ki?

Bemondásra.

Nem röhejes?

2015. jan. 14. 22:06
 7/13 anonim ***** válasza:

"nem érdekelte, honnan jöttem ki, csak a papírokat akarta látni"

Akkor mondd azt, hogy kísérjen el oda, és megkapja a papírokat. Vagy állítson elő az örsön, és kérj mindenre kiterjedő jegyzőkönyvet.

Tuképpen jogosan kérték tőled a papírokat, de azt is gondolhatják, hogy ha nincs nálad, akkor nem tudod helyben megszülni a személyid. Vagy nálad volt, csak nem akartad odaadni?

2015. jan. 14. 22:08
 8/13 anonim ***** válasza:

"És mi van ha mindened elveszted, mert elég az egész házad, azt mivel igazolod ki vagy, hogy kapsz új személyit?

Anyakönyvi kivonattal!

Azt hogy kéred ki?

Bemondásra. "

Azért ez elég szélsőséges eset, de ez a "bemondásra" sem úgy működik, hogy te kitalálod hogy két évvel fiatalabb vagy meg elhagyod a középső neved és akkor azt mondod be.. Az okmányirodában az adatbázisban ellenőriznek minden adatot.

2015. jan. 14. 22:12
 9/13 anonim ***** válasza:

Igen, ellenőrzik, de mit is?

Apja, anyja nevét, születési helyét és idejét, jó esetben személyi számának utolsó 4 jegyét. Mi ez, ha nem relatív? Azaz betanulható.

2015. jan. 15. 00:20
 10/13 anonim ***** válasza:
...arra akartam kilyukadni, hogy másét is kikérhetném a saját személyazonosságomra. Ha nem lenne érthető a probléma.
2015. jan. 15. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!