Köteles vagyok meg jelenni? Nem lehet valahogy ki bújni alóla?
Történt egy eset, ha jól tudom hivatalosan "betörésnek" van titulálva még 2013 decemberében, ismerem a személyt akit gyanúsítanak a betöréssel, azóta több alkalommal el vittek ki hallgatásra úgy 3-4 alkalom volt, ha jól emlékszem.
Azt hittem már békén hagynak, mert egy jó ideje nem zaklattak. 2014.Októberben el fogták a gyanúsítottat és most a napokban kaptam egy tanú idézést.
Nem akarok el menni, tanúskodni. Nekem ehhez az egészhez nincs kedvem és csak idő pazarlás a részemről, nem lehet valamit tenni, hogy ne kelljen részt vennem ebben?
Amikor el vittek ki hallgatni akkor készült jegyzőkönyv stb...Most sem tudok el mondani mást, mint akkor...nem értem miért kell megint be mennem.
Egyébként pedig semmit nem tudok az egész ügyről, ezt el mondtam akkor is és alá is írtam mindent.
Mit akarnak még? Nem tudok semmit, nem akarok meg jelenni, nincs kedvem hozzá, amúgy is dolgoznom kellene.
Kötelező a megjelenés. Aki nem megy el, azt elővezeti a rendőrség, az elővezetés költségét pedig az elővezetettnek kell állni. Előre kimentheted magad pl. orvosi igazolással, de azzal csak halogatod a kihallgatást.
A munkáltatódnak kötelessége elengedni a munkából, ez nem számít szabadságnak, de fizetést tőle erre az időre nem kapsz.
Viszont kérvényezheted, hogy a munkadíjadat és az útiköltségedet térítsék meg. Ez valamennyire vissza is tartja a hatóságokat attól, hogy nyakra-főre beidézzenek.
Szerezz orvosi igazolást, hívd fel őket és kérd, hogy írásban tehess tanúvallomást, amiben leírod, hogy régen volt az eset, nem emlékszel semmire, de fenntartod az eddig elmondottakat. Pont.
Ja, éa az IGEKÖTŐKET EGYBEÍRJUK AZ IGÉKKEL!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!