Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vehetek tanyát mezőgazdasági...

Vehetek tanyát mezőgazdasági végzettség nélkül?

Figyelt kérdés
Földművesnek nem minősülő személyként eleget tudok tenni a földhasznosítási kötelezettségemnek, ha én magam szeretném művelni?
2015. jan. 11. 23:07
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Venni vehetsz de megélni nem élhetsz meg belőle, tehát ha vállalkozó akarsz lenni és a terményeidet eladásra kínálod kell hozzá végzettség, de ha csak is kifejezetten saját és családod részére termelsz akkor nem kell végzettség.
2015. jan. 11. 23:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom vehetsz, de csak ha a föld nem haladja meg az egy hektárt. A föld megművelését nem korlátozza ha nincs földműves papírod, viszont nagyobb földet nem vásárolhatsz.
2015. jan. 11. 23:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Jó, de az új földtörvény szerint a jogosultság feltétele, hogy eleget teszek a földhasznosítási kötelezettségemnek, ráadásul úgy, hogy nem engedem át másnak a használatot, kivéve földműves közeli hozzátartozót (ilyenem nincs), vagy azt a termelőszervezetet, amelynek min. 25%-ban én vagy közeli hozzátartozóm tulajdonosa vagyunk (ilyenem sincs), vagy társult erdőgazdálkodást folytatok (ez sem állna fent), vagy vetőmagtermesztés céljából engedek át területet (gondolom nem mindet, de ha mindet is, nem ez a célom, szóval ugrott ez is.) Szóval ha törvényesen nincs kinek átengednem, amúgy meg én szeretném művelni, akkor attól félek, hogy sehogysem tudnék eleget tenni a földhasznosítási kötelezettségemnek, így a tulajdonszerzési jogosultság feltételeinek sem. Az egyetlen megoldásnak a mezőgazdasági végzettség szerzése látszik. Igaz ez?
2015. jan. 11. 23:38
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
Ne viccelj már! A fidesz ingyen osztogatta a földeket fodrászoknak meg műkörmösöknek.
2015. jan. 12. 05:45
 5/5 anonim ***** válasza:
jó hát persze, minden annak kérdése, hogy vannak-e kapcsolataid. ezt nem foglalták a jogszabályba, pedig leginkább ez alapján megy.
2015. jan. 21. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!