Mennyi idő alatt tudom gyámság alá helyeztetni a 17 éves lányomat?
Külföldi munkám miatt egy általam választott (nem családtag) gyámra bíznám 17 éves lányomat, amíg leérettségizik, és utánam tud jönni. (Rosszabb lenne neki, ha most venném ki az iskolából, és ő is beleegyezett ebbe.)
Hová kell benyújtanom a papírokat? Mi a menete? Hány ember írja alá?
Alá kell írnom nekem is? Akkor is, ha már külföldön vagyok? Innen hogy tudom megoldani? Ki lehet gyám? Mik az elvárások? Mennyi idő alatt lép érvénybe?
"Alá kell írnom nekem is?"
Nem bzmeg, elég ha telepatikus úton közlöd az akaratod a papírral.
"Akkor is, ha már külföldön vagyok?"
Dehogy, a külföldön levés mentesít az írástudás alól, így elég ha teszel három ikszet.
"Innen hogy tudom megoldani?"
Úgy, hogy fogsz egy tollat a kis kezedbe.
Sétálj be az önkormányzathoz a gyámhivatalba, ott minden tájékoztatást megkapsz.
Egyébként elképzelni nem tudom, miért lenne rosszabb neki itt maradni az édesanyja nélkül, kivéve ha nincs normális kapcsolat köztetek...
Részemről szívesen. :P
Azt nem tudom, miből gondolod, hogy majd valaki oldalakat gépel neked, mert te nem vagy képes utánanézni a vonatkozó jogszabályoknak, ill. érdeklődni az evidensen illetékes gyámhivatalnál...
Nyomhatod a következő pirosat nyugodtan, nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!